Izvēlne

LIAA biznesa inkubatoros gaida jaunos uzņēmējus

iesūtīts: 2021.02.19 12:04
Madonas, Gulbenes, Cesvaines, Lubānas, Ērgļu, Varakļānu, Jēkabpils, Pļaviņu, Krustpils un Aknīstes novadu uzņēmumi, kuri izstrādājuši konkurentspējīgus produktus vai pakalpojumus un vēlas attīstīt savu uzņēmējdarbību, aicināti pieteikties uzņemšanai Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Madonas biznesa inkubatorā. Pieteikumus pirmsinkubācijas (PINK) un inkubācijas (INK) programmās varēs iesniegt no 1. līdz 22. martam.

LIAA Madonas biznesa inkubatora inkubācijas un pirmsinkubācijas programmās ir dalībnieki no gandrīz katra pārstāvētā reģiona novada. Inkubācijā ir trīs dalībnieki no Cesvaines novada, pa vienam dalībniekam no Varakļānu, Gulbenes, Vecpiebalgas, Jēkabpils un Krustpils novadiem, kā arī 24 dalībnieki no Madonas novada. Dažādus novadus pārstāv ideju autori, kuri izmanto pirmsinkubācijas atbalsta programmu, savas idejas testēšanai un uzņēmējdarbības pamatu apguvei.

“Iestāšanās LIAA Madonas biznesa inkubatorā ir palīdzējusi attīstīt uzņēmumu un pievienot papildus jaudu tā izaugsmei. Ļoti liela nozīme ir finansiālajam atbalstam, ko jaunie uzņēmēji var saņemt inkubatorā. Neesot inkubatorā ražošanas sakārtošana un tehniskā aprīkojuma iegāde notiktu daudz lēnāk, kas liegtu iespēju pieņemt jaunus, izaicinošus pasūtījumus un veikt produkta eksporta darījumus ar vairākām Eiropas valstīm un pat ar Singapūru. Jāatzīmē, ka augstu vērtēju arī saliedēto uzņēmēju kopienu, kas izveidojusies Madonas un Gulbenes reģionā. Regulāri apmeklēju mācības un  konsultācijas, ko piedāvā un organize inkubators,” tā savu izvēli pamato Madonas biznesa inkubatora dalībnieks no Gulbenes novada SIA “Leff” īpašnieks Edgars Birže, kurš ražo premium klases plūdlīniju parketa grīdu segumu.

Savukārt Māra Lieplapa no SIA “Plūkt” akcentē: “LIAA Madonas biznesa inkubatorā savu biznesa ideju esmu attīstījusi no ambicioza sapņa par reālu un eksportspējīgu uzņēmumu. Trīs gadu laikā, kopš esmu inkubācijas programmas dalībniece, esmu pilnveidojusi un attīstījusi inovatīvu produktu – Latvijas savvaļas pļavu augu tēju kukurūzes cietes piramīdas tējas maisiņos, kas ir kompostējami, mazinot atkritumus. Esmu uzbūvējusi skaistu un nu jau Latvijā atpazīstamu zīmolu “Plūkt”. Šobrīd aprīkojam ražotni, strādāju pie vairākiem pārdošanas projektiem, piemēram, ar avio līnijām, izplatītājiem Eiropā un ārpus tās, kā arī pie Ziemeļu tējas meistarklašu ieviešanas.

Tas viss notiek tik strauji gan tādēļ, ka esmu mērķtiecīga un rūpīgi strādāju, lai gūtu panākumus, gan arī tādēļ, ka saņemu LIAA inkubatoru finansiālo atbalstu, varu meklēt kontaktus un praktiskus ieteikumus inkubatoru kopienā, lai noskaidrotu citu jauno uzņēmēju pieredzi dažādu jautājumu risināšanā.”


Pirmsinkubācijas programma piemērota jaunajiem uzņēmējiem, kuri vēl ir tikai ceļā uz savu produktu vai pakalpojumu, bet inkubācijas programmā aicināti pieteikties tie uzņēmumi, kuri jau ir izstrādājuši savus produktus vai pakalpojumus un uzsākuši saimniecisko darbību.

Biznesa inkubatori piedāvā tā dalībniekiem ne vien bezmaksas apmācību iespējas, mentoru konsultācijas un kopstrādes telpas, bet arī grantus līdz 50 % no attiecināmajām izmaksām dažādu pakalpojumu apmaksai un ražošanas iekārtu iegādei. Izejmateriālu iegādei uzņēmumi var piesaistīt līdzfinansējumu 30 % apmērā no attiecināmajām izmaksām. Jāuzsver, ka atbalsts neatmaksājamu grantu veidā uzņēmumiem ir pieejams jau no uzņemšanas inkubatorā. Šobrīd katrs trešais inkubatora uzņēmums eksportē savas preces vai pakalpojumus. Nozīmīgākās eksporta valstis šobrīd ir Lielbritānija, Igaunija, Vācija un ASV.

49 % no inkubatora dalībniekiem ir izmantojuši finansiālo atbalstu, piemēram, produkta prototipa un dizaina izstrādei, grāmatvedības, loģistikas, juridiskajiem, mārketinga pakalpojumiem, telpu īres izmaksām, iekārtu un izejmateriālu iegādei. Inkubatora sniegtais finansiālais atbalsts nav aizdevums, bet gan līdzfinansējums uzņēmuma attīstībai un katrs uzņēmums var saņemt atbalstu līdz pat 200 tūkstošiem eiro.


Inkubācijas programma piemērota uzņēmumiem, kas reģistrēti Latvijas Republikas komercreģistrā ne ilgāk par 3 gadiem. Inkubācijas dalībnieku un biznesa inkubatora kopīgais uzdevums ir attīstīt produktus un pakalpojumus, kā arī palielināt inkubācijas dalībnieku resursus un zināšanas, lai nākotnē tie kļūtu par globāli konkurētspējīgiem un eksportējošiem uzņēmumiem.


LIAA biznesa Inkubatori ir Latvijas Republikas un Eiropas Savienības atbalsta programma, kura ir veidota, iedvesmojoties no jaunuzņēmumu biznesa kultūras un darba metodoloģijas. Apmācības ir organizētas brīvā formātā, fokusējoties uz uzņēmēju interesēm un apgūstamo zināšanu nepieciešamību. Tā ir lielākā jauno uzņēmumu kopiena un kontaktu tīkls Latvijā.

Vairāk informācijas par biznesa inkubatoru programmu un pieteikšanās kārtību var iegūt, rakstot uz LIAA Madonas biznesa inkubatora e-pastu madona@liaa.gov.lv vai zvanot t. +371 62400907, kā arī LIAA tīmekļa vietnē liaa.gov.lv/lv/programmas/biznesa-inkubatori/pieteiksanas


LIAA Madonas biznesa inkubators organizē 2 tiešsaistes attālinātās “Info stundas”: 19. februārī plkst. 12.00 un 4. martā plkst. 12.00, kuru laikā varēs vairāk uzzināt par inkubatora uzņēmējdarbības atbalsta iespējām, kā arī uzdot jautājumus biznesa inkubatora pārstāvjiem. Papildu informācija un reģistrācija tiešsaistes semināriem facebook.com/LIAAMadona  


LIAA biznesa inkubatoru programmu finansē Latvijas Republika un Eiropas Reģionālais attīstības fonds projektā “Reģionālie biznesa inkubatori un Radošo industriju inkubators”.

 

Informāciju sagatavoja: Anete Urka

LIAA Madonas biznesa inkubatora

vecākā projektu vadītāja

Tālrunis: +371 224438124

E-pasts: madona@liaa.gov.lv

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums