Lubānas kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs “TDA LUBĀNA”

Dibināšanas gads:1986
Dalībnieku skaits:22
Kolektīva vadītājs:Laila Ozoliņa
Mēģinājuma vieta:Lubānas kultūras nams, Lubānas estrāde
Mēģinājuma laiks:pirmdiena, trešdiena 19:00

Mūsu vīri ir kā ozoli Aiviekstes krastos, bet sievām vaigi zied kā dzērvenes apkārtnes purvos! Visi kolektīva dejotāji ir strādājoši ļaudis, kuri pēc saviem ikdienas darbiem, mežā, skolā, aptiekā, bišu dravā, slimnīcā, stādaudzētavā, glābšanas dienestā, veikalā un citos darbos, dodas uz mēģinājumiem, lai dejotu, satiktu viens otru, pilnveidotos dejā, kopīgi ceļotu, iepriecinātu skatītājus, priecātos paši par to, ko dara. VPDK “ TDA Lubāna” ir vidējās paaudzes deju kolektīvs, kurš apgūst D grupas deju repertuāru. 

 

Piedāvājums

Dejo D grupas deju repertuāru, apgūst jaunas dejas. Dejotāji ir atvērti dažādiem izaicinājumiem un labprāt sadarbojās ar citiem kolektīviem veidojot koncertus.

 

Vēsture

Lubānas kultūras nama deju kolektīvs „Lubāna” tautas deju ansambļa goda nosaukumu ieguva 1986. gada pavasarī. Kolektīva dibinātājs un vadītājs līdz 2002. gadam bija Andris Ezeriņš. Kopš 2002. gada kolektīvu vada Laila Ozoliņa, kura ir viena no ilggadīgajām dejotājām kolektīvā. 

 

Sasniegumi

TDA Lubāna dejotāji ir piedalījušies starptautiskos tautas deju festivālos Krievijā, Moldāvijā, Čehijā, Lielbritānijā (2009.), Austrijā (2010., 2015.) un Bulgārijā (2012.), Itālijā (2016.), Dānijā (2017.), Grieķijā (2018.), Horvātijā (2019.)

TDA Lubāna kopš 1990. gada piedalās visos Vispārējie latviešu Dziesmu un Deju svētkos.

Gatavojoties XXV Vispārējiem latviešu dziesmu un XV deju svētkiem skatēs 2017. gadā iegūta augstākā pakāpe, 2018. gadā – I pakāpe.

 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums