Latvijas izglītības iestāžu leļļu teātru festivāls ”Ki-ke-ri-gū!” Madonas novadā

iesūtīts: 2017.05.23 18:05
Leļļu teātris ir viena no senākajām teātra mākslām pasaulē. Izsenis arī Latvijā šis skatuves mākslas žanrs bijis atzīts. Laika gaitā situācija ir mainījusies un leļļu teātra kustība mūsu valstī gājusi mazumā.

Gatavojoties Latvijas simtgadei un pieminot Arnoldu Burovu, Latvijas animācijas pamatlicēju, Madonas Bērnu un jauniešu centrs ar „Latvijas valsts mežu atbalstītās Vidzemes kultūras programmas 2017” un Madonas novada pašvaldības atbalstu, rīko Latvijas izglītības iestāžu leļļu teātru festivālu ”Ki-ke-ri-gū!”, kas notiks 2017.gada 1. – 2. jūnijā Vestienas pagastā un Madonā. Tas tiek organizēts ar mērķi aktualizēt bērnu un jauniešu leļļu teātru kustību Latvijā.

Festivāla pirmajā dienā Vestienas pagastā dalībnieki varēs apskatīt A. Burova “Leļļu mājas” ekspozīciju, kā arī piedalīties interešu izglītības pedagogu piedāvātajās radošajās darbnīcās. Kolektīvu pedagogiem tiks dota iespēja apmeklēt režisores Lailas Kirmuškas meistarklasi un smelties jaunas zināšanas.

Pasākuma otrā diena pilnībā būs veltīta leļļu teātru izrādēm – festivāla dalībnieki tās rādīs madoniešiem un pilsētas viesiem. Jaunākie skatītāji tiks iepriecināti pasākumos pie Madonas novada bibliotēkas un pirmsskolas izglītības iestādes “Saulīte”, savukārt no plkst.11.00 visu kolektīvu veikums būs redzams Madonas pilsētas kultūras namā.

Festivālā ”Ki-ke-ri-gū!” dalību pieteikuši bērnu un jauniešu leļļu teātri no Liepājas, Talsu, Rēzeknes, Daugavpils un Madonas novadiem.

Kolektīviem festivāls ir iespēja iepriecināt publiku, dalīties pieredzē, kā arī apgūt dažādu leļļu izgatavošanas prasmes, savukārt pedagogiem būs iespēja apgūt profesionālās kompetences pilnveides programmu “Leļļu teātris – īpašs  domāšanas veids”.

Priecāsimies, ja šādi festivāli nākotnē kļūs par tradīciju.



1.jūnijs

Vestienas pagastā, Arnolda Burova piemiņas mājā “Leļļu māja”

  • 12.00 – 12.30 Reģistrācija
  • 12.30 Festivāla atklāšana
  • 13.00 – 16.00 “Leļļu mājas” ekspozīcijas apskate, radošās “Leļļu darbnīcas” un meistarklases bērniem un jauniešiem, kolektīvu vadītājiem – pie “Leļļu mājas”, sliktos laika apstākļos Vestienas pamatskolā

Madonā

  • 17.00 Starpnovadu Bērnu un jauniešu tautas deju kolektīvu un koru koncerta “Danco, brālīt, es gavilēšu” apmeklējums Madonas pilsētas sporta centrā (ieeja bez maksas). Gājiens ar lellēm, ierodoties sporta centrā un skatītājiem sveicot festivāla dalībniekus.
  • 20.00 Brīvā telpa – dalīšanās pieredzē

2.jūnijs

Madona

  • 10.00 – 15.00 Bērnu un jauniešu leļļu teātru izrādes Madonas Kultūras namā
  • 15.00 – 16.00 Kolektīvu vadītāju tikšanās - mērķu izvirzīšana bērnu un jauniešu leļļu teātra kustības tradīciju attīstīšanai turpmāk
  • 16.30 Festivāla noslēgums. Apbalvošana

Pasākumu organizē Madonas bērnu un jauniešu centrs

Projekta vadītāja:
Madonas BJC direktore Gunita Kļaviņa
bjc@madona.lv

T. 29333762

Festivāla “KI-KE-RI-GŪ”
‌Sabiedrisko attiecību koordinatore Indra Veipa
‌T.29809774
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums