Sadarbība turpinās arī 2015. gadā

Pēc novadu reformas 2009. gadā mainījās sadarbības partneris, jo no sadarbības ar Tranosas (Tranas) pilsētu pārgājām uz sadarbību ar Rotary klubu ( Stokholm International Rotary Club), stāsta pašvaldības izpilddirektors Āris Vilšķērsts


Kāds ir lielākais ieguvumus no šīs sadarbības?

A. Vilšķērsts:
Ieguvumi no sadarbības ir dažādi. Esam iepazinuši citas valsts pašvaldības darba organizācijas principus, tāpat arī izglītības iestāžu vadības modeļus, ko nākotnē varētu ieviest arī pie mums. Piemēram, iepazinām izglītības iestāžu organizācijas modeli, kurš nosaka, ka skolas direktors rūpējas tikai un vienīgi par mācību darbu, un par tehniskajām lietām atbild atsevišķs uzņēmums.

Faktiski esam saņēmēja lomā. Sadarbojoties ar organizāciju "Save The Children" (No ang. val. Glābiet bērnus) esam saņēmuši vairāku sūtījumus maznodrošinātajām ģimenēm gan mantiskā, gan naudas formā.
Piemēram, par piešķirtajiem līdzekļiem esam pirkuši maznodrošinātiem bērniem skolas lietas, tāpat arī drēbes skolas izlaidumam.


Šī gada jūnijā (14.-16.) sadarbības partneri no Rotary kluba viesosies Madonas novadā, kad iepazīsiesies ar esošo situāciju Madonas novadā sociālajā lomā. Partneri ir ieinteresēti sniegt mantisku palīdzību novada pansionātiem, kā arī slimnīcai, ziedojot gan tehniku, gan mēbeles, gan gultas un gultas veļu, gan citas ikdienā nepieciešamas lietas. 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums