Viesojās sadarbības partneri no Strugi Krasnije

Lai veiktu sadarbības projektu izstrādi Eiropas Savienības fondu piesaistīšanai, Madonas novadu divu dienu darba vizītē no 2010. gada 12. līdz 14. februārim apmeklēja partneri no Strugi Krasnije pašvaldības Krievijā.


Šī bija līdz šim plašākā Krievijas partneru vizīte Madonas novadā – delegācijas sastāvā ietilpa 10 Strugi Krasnije pašvaldības darbinieki ar rajona vadītāju Aleksandru Volkovu un vietnieku Valeriju Ņikinu priekšgalā. Pirmo reizi ciemiņi no Krievijas tika uzņemti arī ārpus Madonas – viesi apmeklēja Kalsnavas pagastu, kur apskatīja pagasta pārvaldi, kā arī Aiviekstes elektrostaciju un uzņēmumu „Biodegviela”. Delegācija devās arī uz Vestienas pagastu, kur apmeklēja Lido kalnu un iepazinās ar ziemas tūrisma infrastruktūru novadā.

Madonā viesi no Krievijas apmeklēja uzņēmumu „Madonas maiznieks”, pirmsskolas izglītības iestādi „Saulīte”, mūzikas skolu, Madonas slimnīcu, muzeju, bez tam piedalījās arī Madonas Tautas teātra 50. jubilejas vakarā kultūras namā.

Vizītes noslēgumā delegācija apmeklēja Madonas sporta centru, kur noskatījās halles pirmo mūzikas koncertu.

2009.gada nogalē Madonas novada pārstāvji viesojās Krievijas pašvaldībā. Sadarbības līgums ar Pleskavas apgabala Strugi Krasnije pašvaldību noslēgts 2009. gadā. Noslēgtās vienošanās mērķis ir sadarbojoties sekmēt stabilu attīstību, kā arī Strugi Krasnije rajona administrācija un Madonas novada pašvaldība apņemas veicināt partnerattiecību veidošanos ekonomikas, humanitārajā, sporta un kultūras sfērā. Taču, nenoliedzami, galvenais sadarbības mērķis ir papildus finansējuma piesaistīšana dažādu infrastruktūras projektu objektu īstenošanai abās sadarbības pusēs.
 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums