.

Madonas novada pašvaldība izsludina pieteikšanos apbalvojumam “Madonas novada Gada balva kultūrā 2022”

iesūtīts: 2023.01.25 08:17
Lai atbalstītu un veicinātu kvalitatīvas kultūras un mākslas norises Madonas novadā, izceltu novada kultūras personības, veicinātu jaunradi un radošumu, izceltu materiālas un nemateriālas kultūras vērtības un panākumus, lai motivētu, godinātu un sveiktu kultūras darbiniekus, māksliniekus, radošos kolektīvus, biedrības, producentus, pasākumu sponsorus, kā arī Madonas novadā notikušo kultūras pasākumu organizatorus, kas nozīmīgi ietekmējuši Madonas novada kultūrvides attīstību, Madonas novada pašvaldība izsludina pieteikšanos apbalvojumam “Madonas novada Gada balva kultūrā 2022”.


Balvu piešķir par Madonas novadā iepriekšējā kalendārā gadā notikušiem kultūras un mākslas pasākumiem, notikumiem un sasniegumiem dažādās kultūras jomās un žanros. Kalendārais gads ir laika posms no 2022. gada 1. janvāra līdz 31. decembrim.

Iedzīvotāji, privātpersonas, personu grupas, kā arī kultūras organizācijas tiek aicinātas iesniegt pieteikumus sekojošās nominācijās: “Gada notikums kultūrā” (pasākums, projekts, izstāde, koncerts, izdevums), “Gada cilvēks kultūrā”(mūzikā, bibliotēku nozarē, mākslā, muzeju nozarē), “Gada debija kultūrā”, “Gada kultūras darbinieks”, “Gada amatiermākslas kolektīva vadītājs, kolektīvs”, un “Mūža ieguldījums kultūrā”. Pretendents ir tiesīgs pieteikt savu kandidatūru apbalvojuma saņemšanai.

  • Apbalvojumu “Gada notikums kultūrā” piešķir par Madonas novadam nozīmīga, radoša un kvalitatīva pasākuma rīkošanu.
  • Apbalvojumu “Gada cilvēks kultūrā” piešķir par individuālu, izcilu sasniegumu kādā no profesionālās vai amatiermākslas jomām, literatūrā, novadpētniecībā, tradicionālajā kultūrā vai par spilgtu jaunradi aizvadītajā gadā.
  • Apbalvojumu “Gada debija kultūrā” piešķir par spilgtu, inovatīvu devumu kādā no kultūras jomām.
  • Apbalvojumu “Gada kultūras darbinieks” piešķir pašvaldības kultūras darbiniekam par īpašiem sasniegumiem kultūras jomā 2022. gada laikā, kas ir būtiski un ar paliekošu nozīmi pašvaldības, valsts vai starptautiskā mērogā.
  • Apbalvojumu “Gada amatiermākslas kolektīva vadītājs, kolektīvs” piešķir amatiermākslas kolektīva vadītājam un tā vadītajam kolektīvam par īpašiem sasniegumiem 2022. gada laikā, kas ir būtiski un ar paliekošu nozīmi pašvaldības, valsts vai starptautiskā mērogā.
  • Apbalvojumu “Mūža ieguldījums kultūrā” piešķir par ilggadēju darbu un nozīmīgu ieguldījumu Madonas novada kultūras darbā, kultūrvides saglabāšanā un attīstības pilnveidošanā vai īpašiem sasniegumiem kādā no mākslas, amatiermākslas, amatniecības, izdevējdarbības vai novadpētniecības jomām.

Pieteikumu iesniegšana līdz 2023. gada 15. februārim (ieskaitot).

Aizpildītu pieteikuma anketu “Madonas novada Gada balva kultūrā 2022” var iesniegt, izvēloties vienu no šādiem iesniegšanas veidiem:

  • nosūtot to elektroniski ar norādi “Pieteikuma anketa apbalvojumam kultūrā” uz e - pasta adresi: pasts@madona.lv;
  • personīgi, iesniedzot to Madonas novada pašvaldības centrālajā administrācijā, 101.kabinetā;
  • nosūtot pa pastu uz adresi: Saieta laukums 1, Madona, LV-4801, ņemot vērā, ka pieteikums jāsaņem līdz 2023. gada 15. februārim.

Apbalvojuma piešķiršanas NOLIKUMS un pieteikuma ANKETA.


Informāciju sagatavoja: Aigars Noviks

Madonas novada Centrālās administrācijas

Attīstības nodaļas vecākais speciālists kultūras jomā

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums