Sadarbība ar Lietuvas pilsētu Anikšķi


Madonas novada pašvaldība ir Madonas rajona tiesību saistību pārņēmēja, un līdz ar to arī sadarbības līgumi tiek turpināti. Tai skaitā tiek turpināta sadarbība ar Anikšķu pilsētu Lietuvā.Tāpat kā pagājušogad, arī šogad pārstāvji no Madonas novada pašvaldības Lietuvu apmeklēja tās proklamēšanas gadadienā. 
 


Vizītes mērķis bija apsveikt Anikšķu pilsētas pašvaldību šajos svētkos. Pārstāvēt Madonas novada pašvaldību uz Lietuvu devās priekšsēdētāja vietnieks Agris Lungevičs un izpilddirektors Āris Vilšķērsts.

Apmeklējuma laikā tika nolikti ziedi pie Brīvības pieminekļa. Ar svinīgu uzrunu Lietuvas proklamēšanas gada dienā Anikšķu kultūras namā sveica arī pārstāvji no Madonas novada pašvaldības. Tika apskatītas arī infrastruktūras celtnes: sporta centrs, peldbaseins, slēpošanas bāze. Apmeklēja arī basketbola turnīru, kurā piedalījās arī komandas no Latvijas, tai skaitā arī Madonas basketbola komanda, kura šajā turnīrā izcīnīja ceturto vietu.

Pašlaik sadarbība notiek pašvaldību vadības līmenī - tiek organizētas apmaiņas vizītes, labo piemēru apskatīšana, projektu realizācija. Bijušā Madonas rajona laikā tika organizēta arī kultūras sadarbība, kuru varētu attīstīt arī šobrīd.

 Jautājot par to vai Anikšķu pilsētas vadība, tuvākajā laikā grasās apciemot Madonu, Agris Lungevičs atbildēja: „Apmeklējuma laikā šis jautājums tika apspriests, un, iespējams, apciemot Madonu viņi varētu vasarā. Taču sakarā ar to, ka Lietuvā 27. februārī ir pašvaldību vēlēšanas, un pēc šīm vēlēšanām var mainīties valdība, konkrēti par atbraukšanu uz Madonu netika atrunāts.”

Elīna Liepiņa

Sabiedrisko attiecību praktikante Madonas novada pašvaldībā


 
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums