.

Mazs pasažieris – lielāka uzmanība!

iesūtīts: 2023.10.16 13:29
Iestājoties tumšajiem rudens vakariem, Autotransporta direkcija (ATD) aicina pievērst uzmanību mazākajiem sabiedriskā transporta pasažieriem, tādēļ visu oktobri tiek rīkota kampaņa “Mazs pasažieris – lielāka uzmanība!”. Kampaņas laikā, š.g. 19. oktobrī, pirmo reizi visā Latvijā tiks aizvadīta Bērniem drošas pārvietošanās diena!

Bērniem drošas pārvietošanās diena tiek organizēta, ņemot vērā to, ka bērniem vēlaizvien ir nepietiekamas zināšanas par drošu braukšanu sabiedriskajā transportā, kā arī drošu rīcību problēmu gadījumos sabiedriskajā transportā un uzvedību ceļu satiksmē.

Drošības dienas atzīmēšanā tiek aicināti piedalīties visi ceļu satiksmē iesaistītie – bērni, skolotāji, vecāki, transportlīdzekļu vadītāji, policija un citi pasažieri, lai atgādinātu, ka katram ir sava loma un atbildība, kā rīkoties dažādās situācijās, kas saistītas ar bērnu drošību uz ceļa.

Bērniem drošas pārvietošanās diena ir pirmā šāda veida ATD iniciatīva, kas turpmāk tiks atzīmēta katru gadu. Drošības diena tiek rīkota ar mērķi aktualizēt ceļu satiksmes drošības pasākumus, lai stiprinātu bērnu zināšanas par drošu braukšanu sabiedriskajā transportā un uzvedību ceļu satiksmē. 

"Mazs pasažieris - lielāka uzmanība" vebināra ierakstu par veidiem, kā iesaistīties Bērniem drošas pārvietošanās dienas aktivitātēs 19. oktobrī iespējams noskatīties šeit

Vebinārā apskatīts:

  1. kā informatīvi un aizraujoši aizvadīt Bērniem drošas pārvietošanās dienu;
  2. kādas aktivitātes skolotāji un vecāki var veidot kopā ar bērniem;
  3. cita svarīga informācija par bērnu drošību ceļu satiksmē! 
Bērniem drošas pārvietošanās dienas materiāli – informatīvais PDF, vizuāļi sociālajiem tīkliem, plakāti – lejupielādei pieejami šeit. Savukārt citi informatīvie materiāli par bērnu drošību sabiedriskajā transportā un ceļu satiksmē meklējami šajā saitē.

Plašāka informācija: Daniela Domiņa

“Mazs pasažieris – lielāka uzmanība!” projekta vadītāja

Mob.: 27156472

E-pasts: daniela@grizzlyriga.lv

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums