Līdz 23.maijam aicina pieteikt laureātes Sievietes līderes balvai

iesūtīts: 2023.05.11 15:47
Lai sniegtu atzinību un novērtējumu sievietēm, kuras uzņēmušās līderes lomu, kā arī sniegušas nozīmīgu ieguldījumu sabiedrības labā, tiek izsludināta kandidātu pieteikšana Sievietes līderes balvai. Notikumu rīko Sieviešu sadarbības tīkls.

Kopumā arī šogad tiks piešķirtas sešas balvas – pa vienai Vidzemes, Latgales, Zemgales, Kurzemes un Rīgas plānošanas reģionos un viena balva diasporas pārstāvei Eiropas Savienības (ES) vai Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) valstī, kā arī īpaša balva par ieguldījumu Ukrainas labā.

Sieviešu sadarbības tīkls aicina līdz šā gada 23. maijam nevalstiskās organizācijas, pašvaldību iestādes, komercsabiedrības, valsts institūcijas Latvijā, kā arī Eiropas Savienības valstīs vai Eiropas Ekonomiskās zonas valstīs pieteikt konkursam savas balvas kandidātes. To iespējams izdarīt, aizpildot balvas Sievietei līderei kandidātes anketu, norādot izvirzītās personas ieguldījumu un pamatojumu balvas saņemšanai: anketa un nolikums pieejams>> https://ej.uz/2023līdereanketa

Balvai aicinām izvirzīt kandidātes, kuras guvušas vērā ņemamus panākumus šādās darbības jomās:

·        par sieviešu līdzdalības un pārstāvniecības veicināšanu,

·        par ieguldījumu sieviešu tiesību aizsardzībā,

·        par devumu sieviešu ekonomiskā stāvokļa uzlabošanā,

·        par sieviešu veselības veicināšanu,

·        par sabiedrības izglītošanu un digitālās pratības veicināšanu,

·        par aktīvu darbu diasporā,

·        par darbu sabiedrības integrācijā,

·        par citu sievietēm un sabiedrībai nozīmīgu jautājumu risināšanu;

·        par par aktīvu atbalstu Ukrainai,

·        par citu sievietēm un sabiedrībai nozīmīgu jautājumu risināšanu.

Balvas vērtēšanas komisijā darbojas Sieviešu sadarbības tīkls valdes locekles, žurnāla “Mājas Viesis” galvenā redaktore Dace Terzena, Latvijas Pašvaldību savienības ģenerālsekretāre Mudīte Juhna, ekonomiste, prof. Baiba Rivža, SIA “Tilde" līdzīpašnieks un valdes loceklis Uldis Dzenis, Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents Aigars Rostovskis un Latvijas Mikroķirurģijas centra vadītājs Kalvis Pastars, kā arī 2022. gada Liesmas balvas  ieguvējas - Diasporas māsu un vecmāšu apvienības valdes locekle Karīna Beinerte, nodibinājuma “Talsu sieviešu un bērnu krīžu centrs” vadītāja Lelde Kanniņa un Alūksnes un Apes novada fonda, Alūksnes nevalstisko organizāciju atbalsta centra valdes priekšsēdētāja Dzintra Zvejniece.

“Pagājušajā gadā godinājām tās Latvijas izcilās sievietes, kas strādā sociālajā un veselības jomā, pārnes zināšanas un nodrošina mazaizsargāto iedzīvotāju pārstāvniecību. Šogad īpašu uzmanību veltīsim sieviešu ieguldījumam vardarbības novēršanā un tām sievietēm, kas devušas būtisku ieguldījumu Ukrainas atbalstam,” uzsver Inete Ielīte, Sieviešu sadarbības tīkla vadītāja.

Pirmā Gada balva Sievietei līderei tika pasniegta 1997.gada 8. martā. Balvas pasniegšanu organizēja Sieviešu tiesību institūts, kas ir viens no Sieviešu sadarbības tīkla dibinātājiem. Kopš 2022. gada Balvu pasniedz Sieviešu sadarbības tīkls kopā ar Latvijas Pašvaldību savienību. Kopš Balvas pirmsākumiem tās būtība ir bijis izcelt un parādīt sieviešu ieguldījumu sabiedrības labā, it īpaši to darbu, kas ir neapmaksāts, bet bez kura Latvija nebūtu iedomājama. Balvas nosaukums 2014. gadā tika papildināts, kad naudas balvu 300 latu vērtībā aizvietoja porcelāna statuete, kurai tika atrasts vārds – Liesma.

Balvas pasniegšana notiks šī gada 2. jūnijā, kad pie savām īpašniecēm nonāks septiņas Liesmas statuetes ar cerību, ka tās aizdegs ar savu piemēru daudzas citas sievietes.

Sieviešu sadarbības tīkla darbu sieviešu interešu aizstāvībā atbalsta Norvēģija, Islande un Lihtenšteina projekta “Sieviešu iesaiste savu interešu aizstāvībā” ietvaros un Labklājības ministrija sadarbības līguma ietvaros.

Par Sieviešu sadarbības tīklu

Latvijas Sieviešu nevalstisko organizāciju sadarbības tīkls (saīsināti Sieviešu sadarbības tīkls) ir dibināts 2003. gada ar mērķi nodrošināt koordinētu līdzdalību sieviešu tiesību un interešu aizstāvībai, kā arī kopīgas politikas izstrādei nacionālajā un Eiropas Savienības institūciju līmenī. Organizācija ir Eiropas Sieviešu lobija dalīborganizācija un veic Latvijas nacionālās koordinācijas funkciju. Kā biedrība LSOST reģistrēta 2008. gadā. Tajā darbojas 42 organizācijas, kas apvieno 110 organizācijas un vairāk nekā 7 tkst. biedru – fiziskas personas. 2015.gadā LSOST ieguva sabiedriskā labuma organizācijas statusu.




‌Iesūtīja: Latvijas Pašvaldību savienības sekretariāts

Kontaktinformācija: Inete Ielīte, Sieviešu sadarbības tīkla valdes priekšsēdētāja, tālr. 29493300, e-pasts: inete.ielite@sadarbibastikls.lv

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums