Izsludina “Vidzemes vēsturiskās zemes kultūras programmas 2023” projektu konkursu

iesūtīts: 2023.04.13 11:13
Vidzemes plānošanas reģions (turpmāk - VPR) izsludina Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas projektu konkursu “Vidzemes vēsturiskās zemes kultūras programma 2023”. Tā mērķis ir veicināt kvalitatīvu un daudzveidīgu kultūras piedāvājuma pieejamību sabiedrībai un jaunradi Vidzemes vēsturiskajā zemē, kā arī Vidzemes vēsturiskās zemes kultūras daudzveidības saglabāšanu un attīstību.

Konkursā kopējais pieejamais finansējums būs 172 050,00 eiro. Vienam projektam pieprasītais finansējums nedrīkst pārsniegt 5% no "Vidzemes vēsturiskās zemes kultūras programmas 2023" projektu konkursā pieejamā finansējuma. Projektu pieteikumus pieņems līdz 27. aprīlim.

Uz finansiālu atbalstu konkursa ietvaros varēs pretendēt projekti, kuru īstenošana panāks:

·       kvalitatīvas mākslas un kultūras pieejamības nodrošināšanu Vidzemes vēsturiskajā zemē;

·       Vidzemes vēsturiskās zemes kultūras daudzveidības izzināšanu, saglabāšanu un attīstību;

·       ar Vidzemes vēsturisko zemi saistītu jaunradi;

·       ar Vidzemes vēsturisko zemi saistītu tradicionālo zināšanu un amatu prasmju saglabāšanu, praktizēšanu, dokumentēšanu, izpēti, popularizēšanu, un pārnesi, kā arī to integrāciju tūrisma aktivitātēs;

·       bērnu un jauniešu iesaisti kultūras projektu aktivitātēs un radošajos procesos Vidzemes vēsturiskajā zemē;

·       kultūras darbinieku, amatnieku kapacitātes celšanu (semināri, pieredzes apmaiņa, apmācības, u.c.) Vidzemes vēsturiskajā zemē;

·       Vidzemes vēsturiskās zemes, tās kultūrtelpu un novadu savdabību atainojošu un popularizējošu pasākumu nodrošināšanu;

·       ar latviešu valodas paveidu, tostarp lībiešu valodas apzināšanu, praktizēšanu un popularizēšanu saistītu iniciatīvu un projektu realizāciju.

 

Kultūras projektu īstenošana paredzēta Vidzemes vēsturiskās zemes teritorijā (izņemot Rīgas valstspilsētu).

Kultūras programmas projektu konkursā atbalstu varēs saņemt kultūras projekti, kuri būs sagatavoti atbilstoši programmas Nolikumam, mērķim un prioritātēm un kurus plānots īstenot laika posmā no 2023. gada 1. jūnija līdz 2023. gada 15. decembrim.

Projektu pieteikumu iesniegšanas termiņš - 2023. gada 27. aprīļa plkst. 17.00. Projekta pieteikumu, saskaņā ar VPR noteikto konkursa beigu termiņu, var iesniegt tikai elektroniskajā projektu pieteikumu formā vietnē balso.vidzeme.lv. Projekta iesniedzējs piekļūst iespējai iesniegt projekta pieteikumu, apstiprinot savu identitāti ar www.latvija.lv autentifikācijas līdzekļiem.

Konkursa Nolikums ar pielikumiem:

Nolikums “Vidzemes vēsturiskās zemes kultūras programma 2023”

1.Pielikums “Parakstiesīgas personas apliecinājums”

2.Pielikums “Apliecinājums”

3.Pielikums “Līguma forma”

4.Pielikums “Atskaites forma”

Projektu iesniedzēji aicināti rūpīgi iepazīties ar “Vidzemes vēsturiskās zemes kultūras programmas 2023” Nolikumu un pieteikumam nepieciešamajiem dokumentiem, jo projekti, kuri neatbildīs kādam no administratīvajiem kritērijiem, netiks izvērtēti un nevarēs pretendēt uz atbalstu.

Gala lēmumu par finansējuma piešķiršanu “Vidzemes vēsturiskās zemes kultūras programmas 2023” ietvaros pieņems Valsts kultūrkapitāla fonds, saskaņā ar ekspertu komisijas sagatavoto lēmumu. Paziņojums par lēmumu tiks publicēts Vidzemes plānošanas reģiona mājas lapā www.vidzeme.lv, VKKF mājas lapā vkkf.lv un vietnē balso.vidzeme.lv.

18. aprīlī plkst. 10.00 tiešsaistes platformā ZOOM notiks seminārs “Vidzemes vēsturiskās zemes kultūras programmas 2023” projektu pieteicējiem. Semināra laikā varēs iegūt informāciju un saņemt konsultācijas par projektu pieteikumu sagatavošanu un pieteikumu vietnes balso.vidzeme.lv darbību. Seminārā piedalīsies arī LNKC Vēsturisko zemju un nemateriālā kultūras mantojuma nodaļas pārstāvji. Reģistrēšanās semināram līdz 17. aprīļa plkst. 17.00 ŠEIT.

Jautājumiem par projektu pieteikumu sagatavošanu un vietnes balso.vidzeme.lv darbību: Ieva Zemīte, Vidzemes vēsturiskās zemes kultūras programmas koordinatore, tel. +371 29224494, ieva.zemite@vidzeme.lv

Informāciju sagatavojusi: Zane Kaķe, sabiedrisko attiecību speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā, zane.kake@vidzeme.lv

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums