Remigrantus Vidzemē aicina uz satikšanos Cēsīs

iesūtīts: 2023.03.27 11:47
Svētdien, 26. martā, no plkst. 15.00 – 18.00 Mākslas telpā "Mala", Lenču ielā 11, Cēsīs notiks tīklošanās pēcpusdiena remigrantiem “Manas mājas Vidzemē”. Pasākuma dalībniekus vienviet uz satikšanos un draudzīgām sarunām aicina Vidzemes plānošanas reģiona remigrācijas koordinatore Inga Madžule.

Ar tīklošanās pēcpusdienu “Manas mājas Vidzemē” iecerēts aizsākt tradīciju par regulārām remigrantu neformālām tikšanās reizēm - ikreiz kādā citā Vidzemes reģiona pilsētā. “Manas mājas Vidzemē” gaidīs gan tos, kuri pārcēlušies no ārzemēm atpakaļ uz Vidzemi pirms neilga laika, gan tos, kuri savu izvēli izdarījuši pirms daudziem gadiem.

Kopā sanākšanā dalībniekiem būs iespēja aprunāties par jautājumiem, kas skar dzīvi ārzemēs un Latvijā, dalīties ar pieredzi, tuvāk iepazīties. I. Madžule stāsta par ieceri: “Satikšanos organizējam, jo ikdienas darbs ar remigrantiem apliecina, ka ir nepieciešamas šādas tikšanās remigrantu starpā. Tu nejūties viens un tev ir  iespēja satikt sev līdzīgus cilvēkus, kuri arī ir atgriezušies Latvijā. Domu apmaiņa var uzmundrināt, iedvesmot. Draudzīgas sarunas ļauj apjaust, ka izaicinājumi, ar kuriem nākas saskarties, nav unikāli. Rīkojot šo tīklošanās pēcpusdienu, cenšos savest kopā cilvēkus, lai veidotos jaunas pazīšanās, varbūt pat draudzības. Svarīgi, lai rastos kopienas izjūta un apjauta, ka tuvumā ir cilvēki, kuri var atbalstīt.”

***

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) un Vidzemes plānošanas reģions realizē funkciju "Diasporas likuma normu īstenošana (Atbalsta pasākums remigrācijas veicināšanai "Reģionālās remigrācijas koordinators")".    


Papildu informācijai: Inga Madžule, remigrācijas koordinatore Vidzemes plānošanas reģionā, tālr. +371 29374285, remigracija@vidzeme.lv

Informāciju sagatavoja: Zane Kaķe, sabiedrisko attiecību speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā, zane.kake@vidzeme.lv

 

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums