.

Sportot. Izjust. Izbaudīt.

iesūtīts: 2022.12.08 10:12
Latvijas Neredzīgo sporta savienība (LNSS) aicina pievienoties draugu pulkam un atsaukties vājredzīgus/neredzīgus sportot gribētājus, brīvprātīgos un tiesnešus sacensībām.

Vai spēj iedomāties, ka var spēlēt galda tenisu ar aizsietām acīm? Nē? Varbūt zini, ka var braukt arī ar velosipēdu, neredzot ceļu? Latvijā senas un bagātas neredzīgo sporta tradīcijas un šodien vairāki desmiti neredzīgu un vājredzīgu cilvēku, kuri guvuši prieku sportošanā un kopābūšanā, aicina pievienoties, nākt pulkā un atklāt jaunas izjūtas!

Mēs, LNSS Aktīvo iedzīvotāju fonda atbalstīta projekta “Biedrības Latvijas Neredzīgo sporta savienības darbības un kapacitātes stiprināšana” ietvaros aicinām ikvienu aktīvu sportot gribētāju, neatkarīgi no veselības stāvokļa pievienoties draugu pulkam un būt aktīviem ikdienā un sacensību brīžos!

LNSS ir tā organizācija, kura Latvijā organizē cilvēkiem ar redzes traucējumiem treniņus un sacensības, pārstāv viņus Paralimpiskajā komitejā atbalstot ikvienu sportot gribētāju. Tādi sporta veidi kā Šoudauns (pielāgotais galda teniss), vieglatlētika, šahs, dambrete, tandēmriteņbraukšana ir tikai daži no tiem.

Diemžēl Latvijā daudzi, kuriem pilnībā vai daļēji zudusi redze, nezina par šīm plašajām iespējām. Tāpēc Latvijas Neredzīgo sporta savienība ik brīdi tiecas uzrunāt ikvienu šo rindu lasītāju, lai apzinātu cilvēkus ar redzes traucējumiem Jūsu tuvumā, kuri būtu gatavi mainīt savu dzīvi, padarīt to priekpilnu un iesaistīties sporta aktivitātēs. Varam arī piedāvāt sadarbības iespējas aktīviem cilvēkiem, kuri vēlētos iesaistīties un līdzdarboties mūsu organizācijā, kā brīvprātīgie vai praktiski apgūt starptautiski atzīta parasporta tiesnešu prasmes.

Tieši tāpēc mēs vēlamies uzrunāt nevalstiskās organizācijas, pašvaldību sociālo dienestu, izglītības iestāžu pārstāvjus, kā arī ikvienu citu interesentu. Cilvēkam ar redzes invaliditāti ir plašas iespējas kļūt aktīvam sabiedrības loceklim un attīstīt savas fiziskās spējas, palielināt savu draugu loku un izkļūt no invaliditātes radītā depresijas stāvokļa.

Ar projekta palīdzību esam uzlabojuši esam padarījuši  mūsu mājas lapu interesantāku tās saturu esam papildinājuši ar video materiāliem, kuros ir iespēja iepazīties ar stāstiem par LNSS darbiniekiem, sportistiem un sporta veidiem. Ar projekta laikā iegādāto video tehniku tagad varam nodrošināt to, ka sacensību tiešraides var vērot mūsu Youtube kanālā un tās tiešām ir kvalitatīvas to saka mūsu kanāla skatītāji ārzemēs.

Mūsu organizāciju var atrast sociālā tīklā Facebook sekojot tēmturim #NeredzigoSports,  YouTube kanālā https://www.youtube.com/@LNSSSports un mājaslapā lnsssports.lv, var sazināties arī e-pastā: lnsssports@gmail.com.

Projekta “Biedrības Latvijas Neredzīgo sporta savienības darbības un kapacitātes stiprināšana” iespējama pateicoties finansējumam no Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas, izmantojot Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) un Norvēģijas finanšu instrumentus, programmas “Aktīvo iedzīvotāju fonds” ietvaros.


Indulis Bumbieris LNSS valdes loceklis, projekta vadītājs

Tālr.26955934 e-pasts lnss.projekti@gmail.com

Latvijas Neredzīgo sporta savienība (LNSS) ir patstāvīga sabiedriska sporta organizācija Latvijas Republikā, kas uz brīvprātības principiem apvieno Latvijas neredzīgo sporta klubus un citus kolektīvus un individuālos biedrus. LNSS sadarbojas ar Starptautisko Neredzīgo sporta asociāciju (IBSA), Eiropas Neredzīgo sporta asociāciju un daudzām citām organizācijām, lai veicinātu neredzīgu cilvēku integrāciju sabiedrībā caur sportu.

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums