Mazaizsargāto ģimeņu bērniem iespējams saņemt bezmaksas skolas preču komplektus

iesūtīts: 2022.08.31 10:17
Lai palīdzētu uzsākt skolas gaitas maznodrošināto, trūcīgo, kā arī krīzes situācijā nonākušo ģimeņu bērniem, Sabiedrības integrācijas fonds Eiropas Atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām programmas ietvaros aicina pieteikties skolas piederumu komplektiem, kas paredzēti bērniem vecumā no 5 līdz 16 gadiem. Atbalsta komplektus ģimenes var saņemt izdales punktos visā Latvijā.

Nabadzība un sociālā atstumtība vēljoprojām daudzās Eiropas Savienības valstīs ir būtisks izaicinājums. Lai sniegtu kritiski svarīgu atbalstu iedzīvotājiem krīzes situācijās un mazinātu sociālo nevienlīdzību starp dažādām sabiedrības grupām, Sabiedrības integrācijas fonds īsteno Eiropas Atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām programmu, kuras mērķis ir sniegt pārtikas un pamata materiālo atbalstu, kā arī ar dažādu papildpasākumu palīdzību veicināt sociālo iekļaušanu.

Kopš 2014.gada Sabiedrības integrācijas fonds sniedz iespēju saņemt dažāda veida atbalstu, tostarp skolas preču komplektus. Pieejami divu veidu skolas preču komplekti – bērniem vecumā no 5 līdz 10 gadiem un bērniem vecumā no 11 līdz 16 gadiem. Skolas preču komplektos iekļauti dažādi individuālie mācību priekšmeti, kancelejas piederumi, penālis u.c. mācībām noderīgas lietas, kā arī mugursoma tieši sākumskolas vecuma bērniem.

Skolas piederumu komplektus var saņemt ģimenes, tai skaitā Ukrainas civiliedzīvotāju ģimenes, kuras: atbilst trūcīgas mājsaimniecības statusam vai nonākušas krīzes situācijā, kā arī, ja tās atbilst tādas maznodrošinātas mājsaimniecības statusam, kurā ienākumi mēnesī nepārsniedz 327 euro pirmajai vai vienīgajai personai, bet katrai nākamai personai mājsaimniecībā 229 euro. Katram bērnam pienākas viens komplekts kalendārajā gadā.

“1.septembris ir brīdis, ko neskaitāmi bērni Latvijā gaida ar lielu prieku un nepacietību. Vienlaikus skolēna sagatavošana maznodrošināto, trūcīgo, kā arī krīzes situācijā nonākušo ģimeņu budžetos var radīt papildu slogu jau tā ierobežotu resursu apstākļos. Lai atbalstītu veiksmīgu mazaizsargāto ģimeņu bērnu skolas gaitu uzsākšanu, tā nodrošinot vienlīdzīgas iespējas mācīties un apgūt jaunas zināšanas ikvienam Latvijas skolēnam, šobrīd aicinām pieteikties bezmaksas skolas preču komplektu saņemšanai visā Latvijā,” stāsta Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore Zaiga Pūce.

Īstenojot Eiropas Atbalsta fondu vistrūcīgākajām personām programmu, Sabiedrības integrācijas fonds apvieno un efektīvi iesaista atbalsta sniegšanā 25 nevaldības organizācijas, reliģiskās organizācijas un pašvaldības vai to iestādes, to starpā tādas labi atpazīstamas kā "Samāriešu fonds", "Latvijas Samariešu apvienība" un "Latvijas Sarkanais Krusts" u.c.. Partnerorganizācijas nodrošina skolas preču, pārtikas un pamata materiālās palīdzības komplektu izdali, maltīšu sagatavošanu un izdali 29 vietās un papildpasākumu īstenošanu 446 izdales vietās visā Latvijā. 

Plašāka informācija par komplektu izdales vietām visā Latvijā: https://www.atbalstapakas.lv/atbalsta-vietas


Sagatavoja: Zane Jēkabsone  

SABIEDRĪBAS INTEGRĀCIJAS FONDS  

Sabiedrisko attiecību speciāliste  

Tālr. +371 25239649

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums