Atgādinām par iespēju saņemt valsts apmaksātas psihoterapeita un psihologa konsultācijas

iesūtīts: 2021.11.03 08:53
No 2021. gada 10. maija iedzīvotājiem ir iespēja saņemt valsts apmaksātu psiholoģisko un psihoterapeitisko palīdzību, lai mazinātu Covid-19 pandēmijas izraisītās sekas psihiskai veselībai.

Psihiskā atbalsta konsultācijas ir pieejamas pacientiem ar depresiju un noteiktām diagnozēm, lai risinātu ar stresu saistītus traucējumus, neirotiskā spektra traucējumus un ēšanas traucējumus.

Pieteikšanās konsultācijai

Nosūtījumu konsultācijas saņemšanai var izsniegt ģimenes ārsts vai psihiatrs (bērniem – bērnu psihiatrs), izvērtējot pacienta sūdzības. Sagatavojot nosūtījumu, ārsts noteiks nepieciešamo terapijas ilgumu līdz 10 valsts apmaksātām vizītēm. Ņemot vērā Covid-19 pandēmijas radītos riskus, šīs konsultācijas speciālisti var nodrošināt arī attālināti, izmantojot kādu no interneta platformām. 

Speciālisti

Valsts apmaksātas psihiskās palīdzības konsultācijas sniedz klīniskie un veselības psihologi, klīniskie un veselības psihologi ar tālākizglītību psihoterapijā un ārsti-psihoterapeiti, kuriem noslēgts līgums ar Nacionālās veselības dienestu.


Plašāka informācija un speciālistu saraksts pieejams Nacionālās veselības dienesta (NVD) interneta vietnē, sadaļā –Valsts apmaksāti veselības aprūpes pakalpojumi- Psihiskā veselība.


Informāciju iesūtīja: Inese Varlamova

klīniskais un veselības psihologs

Tālrunis 26447326


Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums