.

Uzsākti Mētrienas estrādes pārbūves darbi

iesūtīts: 2024.04.09 08:34
Madona novada pašvaldība martā uzsākusi īstenot projektu “Mētrienas estrādes atjaunošana Mētrienas pagastā, Madonas novadā” Nr. 23-05-AL23-A019.2203-000007. Tā mērķis ir atjaunot Ozolkalna (Mētrienas) estrādi, tādejādi attīstot vietējo kultūras infrastruktūru, dažādojot kultūras pasākumu norises iespējas un paaugstinot vietējo iedzīvotāju dzīves kvalitāti.

Projekta ietvaros paredzēts veikt Mētrienas estrādes atjaunošanas darbus – jumta, logu un durvju nomaiņu. Veicot minētos darbus, aiz skatuves esošās telpas kā garderobes varēs izmantot amatiermākslas kolektīvi un viesmākslinieki, kas nodrošinās plašākas iespējas pārģērbties un sagatavoties saviem priekšnesumiem, kā arī tās būs iespējams izmantot aparatūras un skatuves noformējuma glabāšanai. Projektā paredzēta arī skatuves priekšā esošo asfaltēto laukumā sakārtošana – vecā asfalta seguma demontāža un jauna betona bruģa plākšņu seguma izbūve, tādejādi nodrošinot ne tikai kvalitatīvu, bet arī drošu koncertdarbības vidi.

Būvdarbus veic SIA “Trast Būve”, būvuzraudzību – SIA ” BŪVREM”. Projekta kopējās izmaksas sastāda 78 402,62 euro, t.sk. pievienotās vērtības nodoklis.

Projekts tiek īstenots Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam apakšpasākuma 19.2. „Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītu vietējās attīstības stratēģiju” aktivitātes 19.2.2. “Vietas potenciāla attīstības iniciatīvas” un vietējās attīstības stratēģiju „Cilvēks, vieta, darbs Madonas reģionā 2015.-2020.” rīcības 2.3. “Pašvaldību kultūras, sabiedrisko aktivitāšu un sporta infrastruktūras, ar to saistīto teritoriju sakārtošana un kvalitātes nodrošināšana” ietvaros.




‌Informāciju sagatavoja: 
Klinta Galeja

Madonas novada pašvaldības

Projektu ieviešanas nodaļas vadītāja

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums