.

Madonas novada pašvaldības policija aicina uz atbildīgu suņu turēšanu

iesūtīts: 2024.02.23 11:57
Pilsētas vides tīrība un kārtība ir mūsu visu atbildība. Diemžēl Madonas novadā, tāpat kā citviet Latvijā, pastāv problēma ar suņu izkārnījumu nesavākšanu pēc pastaigām. Tādēļ 2024. gada pavasarī Madonas novada un Varakļānu novada pašvaldības policija pastiprināti uzraudzīs šīs prasības izpildi un aicina iedzīvotājus iesaistīties cīņā pret neapzinīgiem suņu īpašniekiem un turētājiem.

Likumdošana un sodi:

Ministru kabineta noteikumi Nr. 266 "Labturības prasības mājas (istabas) dzīvnieku turēšanai" 52.3 punkts noteic, ka dzīvnieka īpašniekam un turētājam ir pienākums apdzīvotu vietu teritorijā savākt sava mājas (istabas) dzīvnieka ekskrementus.

Saskaņā ar Dzīvnieku aizsardzības likuma 57. pantu par dzīvnieku labturības prasību pārkāpumiem piemēro naudas sodu fiziskai personai līdz trīssimt piecdesmit naudas soda vienībām, bet juridiskai personai — no divdesmit divām līdz piecsimt naudas soda vienībām (viena naudas soda vienība - pieci eiro ).

Kā rīkoties, ja novērojat pārkāpumu:

  • Piefiksējiet pārkāpuma datumu, laiku un vietu, vēlams, veicot fotouzņēmumu vai video ierakstu;
  • Sagatavojiet iesniegumu, norādot pārkāpuma datus un, ja iespējams, informāciju par suņa īpašnieku. Iesniegumam pievienojiet fotogrāfijas vai video, ja tāds ir pieejams. Liecības var sniegt arī cita persona, kas pārkāpumu novēroja.

Aicinām iedzīvotājus būt atbildīgiem:

Mēs mudinām suņu īpašniekus ne tikai ievērot likumu, bet arī rādīt piemēru, nodrošinot tīru un veselīgu vidi visiem Madonas novada iedzīvotājiem! Atcerieties, ka ir pieejami arī videi draudzīgi risinājumi, piemēram, bioloģiski noārdāmi maisiņi un lāpstiņas, lai palīdzētu veicināt šo mērķi. Jūsu atbildīga attieksme ir būtiska, lai aizsargātu gan pilsētas tīrību, gan sabiedrības labklājību un dzīvnieku labturību. Pārliecinieties, ka Jūs un Jūsu mīlulis ievērojat noteikumus, lai kopā veicinātu tīru un sakoptu vidi Madonas novadā!

Valdis Cēpurs Madonas novada un Varakļānu novada pašvaldības

Policijas priekšnieks  
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums