.

Tiek realizēts projekts ”Iekšējās centralizētas apkures sistēmas izbūve Pils ielā 4, Cesvainē”

iesūtīts: 2024.01.25 15:40
Pamatojoties uz nodibinājuma „Madonas novada fonds” atklāta konkursa projektu iesniegumu pieņemšanas 19. kārtu Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020. gadam apakšpasākuma 19.2. „Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītu vietējās attīstības stratēģiju” aktivitātē 19.2.2. “Vietas potenciāla attīstības iniciatīvas” un vietējās attīstības stratēģiju „Cilvēks, vieta, darbs Madonas reģionā 2015.-2020.” tika apstiprināts projekts 23-05-AL23-A019.2203-000003 “Iekšējās centralizētas apkures sistēmas izbūve Pils ielā 4, Cesvainē”.

Pils ielā 4 atrodas Radošā māja, kas ir Cesvaines kultūras nama pārraudzībā esoša ēka. Tajā darbojas kultūras nama amatiermākslas kolektīvi: rokdarbu studija, pūtēju orķestris, amatierteātris, mākslas studija, novusa klubs.  Radošā māja ir Cesvaines pils muižas kompleksa ēka, kas atrodas pretim Cesvaines pilij, pašā pilsētas centrā. Šobrīd ziemas periodā lielākā daļa ēkas telpu tiek apkurinātas ar 20. gadsimta 50.-80. gados būvētajām ķieģeļu un metāla krāsnīm. Daļa no krāsnīm ir sliktā tehniskā stāvoklī un tās nav iespējams ekspluatēt, kā arī to tehniskais stāvoklis neatbilst ugunsdrošības prasībām. Sakarā ar to, ka nav iespējams nodrošināt vienmērīgu gaisa temperatūru un nepieciešamo relatīvo mitrumu ēkā, rodas nelabvēlīgi klimatiskie apstākļi, kas ietekmē ēkas nolietojumu un to norobežojošo konstrukciju tehnisko stāvokli.

Projekta mērķis ir veikt iekšējās centralizētas apkures sistēmas izbūvi, lai nodrošināta ēkas ilgtspējīgu izmantošanu, kvalitatīvu amatiermākslas kolektīvu darbību, veicinātu sabiedrības iesaistīšanos vietējā kultūras dzīvē un nodrošinātu drošu materiālo vērtību uzglabāšanu.

Ir veikts iepirkums Nr. MNP2023/35_ELFLA “Iekšējās centralizētās apkures sistēmas izbūve Pils ielā 4, Cesvainē”, piešķirtas iepirkuma līguma slēgšanas tiesības par kopējo līgumcenu 23 685,45 eiro (bez PVN). Līguma summa ar pievienotās vērtības nodokli - 28 659,39 eiro. Būvdarbus veic SIA “SILTUMTEHSERVISS”.

Pēc pašvaldības pasūtījuma SIA "C projekti" veica ēkas apsekošanu un izstrādāja būvniecības ieceres dokumentāciju. Šobrīd SIA "C projekti" veic autoruzraudzību. Būvuzraudzības darbi ir uzticēti SIA "BaltLine Globe", kas kā atbildīgo būvuzraugu ir nozīmējusi Gunāru Balku.

Projekta kopējās izmaksas –  30 868,55  eiro. Projekta attiecināmās izmaksas ir 28 720 eiro, tajā skaitā publiskais finansējums - 20 104 eiro, ko pašvaldībai būs tiesības saņemt, īstenojot projektu atbilstoši atbalsta saņemšanas nosacījumiem un termiņiem. Būvdarbu izpildes termiņš ir 3 mēneši no būves vietas pieņemšanas dienas, ko apliecina būves vietas nodošanas un pieņemšanas akts. Akts tika parakstīts 2023. gada 27. novembrī. Šobrīd ēkā notiek būvdarbi un cerams, ka jau drīzumā visi amatiermākslas kolektīvi varēs atsākt darbu jau siltās un mājīgās telpās.


Projektu sagatavošanas un ieviešanas speciāliste Iveta Raimo

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums