.

Darbu atsācis Bērzaunes pagasta Sauleskalna tautas nams

iesūtīts: 2024.01.17 15:03
No 2017. līdz 2020. gadam tika īstenots LEADER projekts "Bērzaunes pagasta tautas nama pārbūve un aprīkojuma iegāde", kura ietvaros daļēji tika izbūvēta ventilācijas sistēma zāles daļā, atjaunotas garderobes telpas un nodrošināta vides pieejamība cilvēkiem ar kustību traucējumiem (izbūvēts invalīdu sanmezgls, panduss pie galvenās ieejas durvīm un ierīkots pacēlājs). Lai nodrošinātu kvalitatīvu pasākumu norisi, tika iegādāts skatuves aprīkojums (aizkari, drapērijas, stangu sistēmas), apskaņošanas un apgaismošanas sistēmas.

2023. gada marta domes sēdē tika pieņemts lēmums par 2023. gada prioritārā investīciju projekta “Bērzaunes pagasta Sauleskalna ciema tautas nama telpu vienkāršotās atjaunošanas un ventilācijas sistēmas izbūve” īstenošanu un aizņēmuma ņemšanu uz 20 gadiem.

2023. gada 30. maijā starp Madonas novada pašvaldību un sabiedrību ar ierobežotu atbildību "RG Meistars" tika noslēgts līgums par Bērzaunes pagasta Sauleskalna ciema tautas nama telpu vienkāršoto atjaunošanu un ventilācijas sistēmas izbūvi. Darbi tika realizēti atbilstoši SIA “B&L projekti” izstrādātajam būvprojektam “Bērzaunes pagasta tautas nama vienkāršotā atjaunošana” un SIA “Procel Pro” izstrādātajam būvprojektam “Bērzaunes pagasta Sauleskalna ciema tautas nama ventilācijas sistēmas izbūve”. 

Projekta ietvaros ir izbūvēta jauna ventilācijas un gaisa kondicionēšanas sistēma, kas paredzēta atbilstoša mikroklimata nodrošināšanai, kā arī jauna nesošo metāla konstrukciju izbūve skatuves griestu daļā priekškara, kulišu un izgaismojuma konstrukciju stiprināšanai. Telpās, kas atrodas zem skatuves, ir veikti vienkāršotās atjaunošanas darbi: grīdas virsmu izlīdzināšana, to flīzēšana un lamināta ieklāšana, griestu un sienu krāsošana, sanitārā mezgla sakārtošana, kā arī ugunsdrošības sistēmas atjaunošana. Būvdarbi noslēdzās pagājušā gada nogalē. Būvdarbu izmaksas sastāda 163 414,35 euro (ieskaitot pievienotās vērtības nodokli).

Visā būvdarbu laikā autoruzraudzības darbus, kā arī dokumentu sagatavošanu atkārtotai ekspertīzes veikšanai veica SIA “B&L projekti”, bet būvuzraudzības darbi tika uzticēti SIA “Būvrem”.

Madonas novada Bērzaunes pagasta Sauleskalna tautas nams dibināts 1970.gadā. Sākotnēji domātā konferenču zāle pielāgota kultūras pasākumu vajadzībām un vēlāk pārtapusi par kultūras namu (tagad - tautas namu). Sauleskalna tautas nama darbības pamats galvenokārt vērsts uz kultūras un atpūtas pasākumu norisi, amatiermākslas kolektīvu un interešu grupu darbības atbalstīšanu un tiem nepieciešamās vides nodrošināšanu. 

Sauleskalna tautas nama zāle un infrastruktūra tiek izmantota arī Bērzaunes pagasta izglītības iestāžu – Bērzaunes pamatskolas un pirmsskolas izglītības iestādes “Vārpiņa” organizētajiem pasākumiem un norisēm. Tautas namā tiek organizēti koncerti, kuros piedalās amatiermākslas kolektīvi gan no Madonas novada, gan citiem Latvijas novadiem; tiek veicināta arī profesionālās mākslas pieejamība. Tautas namā tiek organizēti arī dažādi novada mēroga pasākumi, kā arī koru un deju nozares kopmēģinājumi un repertuāra pārbaudes skates.

Lai veiksmīga, radoša un kvalitatīviem pasākumiem bagāta turpmākā Sauleskalna tautas nama darbība!

 

Madonas novada pašvaldības Projektu sagatavošanas un ieviešanas speciāliste Iveta Raimo

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums