.

Realizēts Madonas Valsts ģimnāzijas attīstības fonda projekts

iesūtīts: 2023.08.24 08:36
Madonas Valsts ģimnāzijas Attīstības fondam ar Madonas novada pašvaldības un nodibinājuma “Madonas novada fonds” atbalstu izdevies realizēt Lauku atbalsta dienesta apstiprināto projektu ”Interaktīvās rekreācijas zonas ierīkošana”.

Sasniegts projekta mērķis: Labiekārtota Madonas Valsts ģimnāzijas apkārtne, izveidojot interaktīvu rekreācijas zonu ar ārtelpai piemērotām, Madonai unikāla dizaina un funkcionalitātes mēbelēm, lai celtu vietas pievilcību, veicinātu jauniešu brīvā laika pavadīšanu un socializāciju drošā, pievilcīgā un prestižā ārtelpā, tādējādi mazinot vēlmi pavadīt brīvo laiku ielās un jauniešiem mazāk vēlamās vietās, kur iespējami arī nevēlamas uzvedības riski.

Rekreācijas zona pie Ģimnāzijas jauniešiem būs pirmais modernais ārtelpas elements, kur jaunieši var realizēt savas iniciatīvas - āra spēles, nodarbības, organizēt grupu darbu, veicināt labjūtību vietējā kopienā.

Madonas Valsts ģimnāzijas Attīstības fonda vadītājs Juris Jātnieks stāsta, ka, ideja par šādu ārtelpas elementu tapusi, apkopojot skolēnu padomes, skolotāju un vecāku pārstāvju idejas, kā arī viņa pieredzi projektu īstenošanā. “Projektu iespējas ir ļoti plašas, un tās ne visur tiek pilnīgi izmantotas. Daudzās skolās, lai risinātu svarīgus jautājumus, aktuālas lietas, kurām citādi neizdodas rast finansējumu, iespēja ir nevalstiskas organizācijas izveide. Madonas Valsts ģimnāzijas Attīstības fonds tika dibināts jau 2004. gadā, un arī mums šis ir pirmais šāds projekts,” teic Juris Jātnieks.

Madonas Valsts ģimnāzijas direktore Vanda Maderniece pateicās fonda vadītājam Jurim Jātniekam par iedrošinājumu piedalīties projektu konkursā, Madonas novada fondam par palīdzību projekta izstrādē, kā arī Madonas novada pašvaldībai par sniegto līdzfinansējumu un idejas saskaņojumu.

Interaktīvās rekreācijas zonas centrālais objekts ir Ģimnāzijas iekšpagalmā novietots liela izmēra, Madonai unikāla dizaina un funkcionalitātes ārtelpas galds, to papildina vienota dizaina un materiāla ārtelpai piemēroti izturīgi, moderni, mūsdienīgi soli, daudzfunkcionālo āra mēbeļu ansambli papildinās ar zaļo augu novietni, saskaņota risinājuma atkritumu konteineru norobežošana no rekreācijas zonas.

Domino sols ir mūsdienīgs pilsētas mēbeļu modelis, ko izstrādājis ZANO. Sola konstrukcija ir balstīta uz 90° loka plānu. Šī forma ļauj apvienot atsevišķus šīs sērijas modeļus dažādās formās. Tomēr Domino 90 soliņu raksturo ne tikai tā funkcionālais dizains, bet arī izcilas kvalitātes materiāli. Soliņa nerūsējošā tērauda rāmim ir raksturīga augsta izturība pret mehāniskiem bojājumiem un ārējās iedarbības ietekmi. Koka sēdeklis izgatavots no eļļotas augstākās kvalitātes eksotiskās Eiropas skujkoku koksnes. Domino galdu var kombinēt ar Domino 90 soliņu ansambli, kas ļauj izveidot jebkuru kompozīciju. Soft pot ir vēl viens papildinājums Soft produktu klāstam. Tas ir brīvi stāvošs pods, kas, pateicoties tā minimālisma formai, lieliski iederēsies kā papildinājums mēbeļu komplektam. GOVAPLAST atdalošā siena – komplekts, kas norobežo iekšpagalmā novietotos atkritumu konteinerus no rekreācijas zonas.

Saskaņā ar Projekta izmaksu tāmi Projekta attiecināmās izmaksas ir 13682,18 euro (trīspadsmit tūkstoši seši simti astoņdesmit divi euro astoņpadsmit centu), tajā skaitā publiskais finansējums EUR 12313,96 euro, Madonas novada pašvaldības līdzfinansējums 10% apmērā sastāda 1368,22 euro.



Iesūtīja: Madonas Valsts ģimnāzijas Attīstības fonds

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums