.

Cesvainē, Liezērē un Madonā var nodot vētrā bojāto šīferi

iesūtīts: 2023.08.11 18:52
Ņemot vērā 7. augusta vētrā Madonas novadā nodarītos postījumus, Madonas novada pašvaldība sadarbībā ar SIA “Madonas namsaimnieks” organizē bīstamo atkritumu – azbestu saturošā šīfera - savākšanu un aizvešanu.

Vētras smagāk skartajās teritorijās vai to tuvumā tiek uzstādīti konteineri. Tajos iedzīvotāji, kuru īpašumā plosījusies vētra un nodarījusi postījumu šīferim, var atbrīvoties no azbestu saturošā jumta seguma materiāla.  

Konteineri šīfera savākšanai (ietilpība - 8 m3) šobrīd jau ir izvietoti Liezērē, Ozolu ciemā, Ozolu ielā, laukumā pie veikala, un Cesvainē, Rīgas ielā 4. Savukārt Madonā šīferi no 14. augusta bez maksas varēs nodot SIA “Madonas namsaimnieks” teritorijā, Augu ielā 29.

Konteineros atļauts ievietot TIKAI AZBESTU SATUROŠU ŠĪFERI!  

Bīstamo atkritumu transportēšanas un noglabāšanas izdevumus segs Madonas novada pašvaldība. Minētos konteinerus iedzīvotāji varēs izmantot divas nedēļas.

Atgādinām, ka Noteikumu par azbesta un azbesta izstrādājumu ražošanas radīto vides piesārņojumu un azbesta atkritumu apsaimniekošanu  15. punkts nosaka, ka: “azbestu saturošus būvniecības atkritumus un citus azbestu saturošus atkritumus atļauts apglabāt vienīgi sadzīves atkritumu poligonu atsevišķos nodalījumos vai poligonos, kas pieņem tikai azbestu saturošus atkritumus atbilstoši normatīvajiem aktiem par atkritumu poligonu ierīkošanas un apsaimniekošanas kārtību.” 

Aicinām iedzīvotājus būt apzinīgiem, izmantot iespēju atbrīvoties no bojātā šīfera un ilgstoši neuzglabāt bīstamos atkritumus savā īpašumā.

Informāciju sagatavoja: EGILS KAZAKEVIČS, Madonas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums