.

Saistošie noteikumi mājsaimniecību atbalstam Madonas novadā

iesūtīts: 2023.07.21 15:53
Ar 21. jūliju, 2023. g., stājušies spēkā Madonas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 11 “Papildu sociālās palīdzības pabalsti Madonas novadā”.

Saistošie noteikumi "Papildu sociālās palīdzības pabalsti Madonas novadā” izstrādāti ar mērķi sniegt atbalstu trūcīgām un maznodrošinātām mājsaimniecībām Madonas novada pašvaldības teritorijā, kā arī mājsaimniecībām krīzes situācijā.

Papildu sociālās palīdzības pabalsti ir materiāls atbalsts personām sociālās funkcionēšanas un neatkarīgas dzīves nodrošināšanai:

  • pabalsts veselības aprūpei (izņemot zobārstniecības pakalpojumiem; ne vairāk kā 150 eiro gadā - vienai personai trūcīgā mājsaimniecībā un ne vairāk kā 200 eiro gadā - vienai personai maznodrošinātā mājsaimniecībā);
  • pabalsts bērna izglītībai (obligātās pirmsskolas izglītības iestāžu un vispārizglītojošo skolu audzēkņiem vienu reizi gadā: 90 eiro - katram bērnam trūcīgā mājsaimniecībā un 60 eiro - katram bērnam maznodrošinātā mājsaimniecībā);
  • pabalsts krīzes situācijā – operatīvi sniegts materiāls atbalsts ārēju notikumu radītu seku novēršanai vai mazināšanai (neizvērtējot mājsaimniecības ienākumus un materiālo stāvokli).

Pabalstu piešķir mājsaimniecībai, kura deklarējusi savu pamata dzīvesvietu un pastāvīgi dzīvo pašvaldības administratīvajā teritorijā un atbilst normatīvajos aktos noteiktajiem pabalstu piešķiršanas kritērijiem, pamatojoties uz personas iesniegumu Sociālajā dienestā vai Sociālā dienesta darbiniekam pagasta vai apvienības pārvaldes teritorijā.

Ar pilniem saistošajiem noteikumiem “Papildu sociālās palīdzības pabalsti Madonas novadā” var iepazīties šeit >>



‌Informāciju apkopoja:
‌Laura Kovtuna
‌Attīstības nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums