.

Svētku pasākumā pateicas audžuģimenēm un aizbildņiem

iesūtīts: 2023.05.10 16:35
4.maijā Madonas kultūras namā Latvijas himnas izpildījumā tika atklāts Madonas novada bāriņtiesas rīkots svētku pasākums audžuģimenēm un aizbildņiem. Svētku koncertu sniedza Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolas audzēkni diriģenta Mārtiņa Berga vadībā. Pasākumā piedalījās 17 audžuģimenes un vairāk nekā 17 aizbildņu ģimenes - kopskaitā ap 100 cilvēkiem.

Pasākumā piedalījās gan Madonas novada audžuģimenes un aizbildņu ģimenes, kuras audzina bērnus, kuri palikuši bez vecāku gādības, gan arī audžuģimenes un aizbildņu ģimenes, kuras ir gatavas uzņemt savās ģimenēs audžubērnus vai arī šobrīd iziet apmācību, lai kļūtu par audžuģimenēm.

Pasākuma dalībniekus sveica Madonas novada pašvaldības Domes priekšsēdētāja vietnieks Zigfrīds Gora un Madonas novada bāriņtiesas priekšsēdētāja Olga Elsiņa, pasniedzot pateicības rakstus un sakot paldies par ieguldīto darbu, laiku, mīlestību, pacietību, rūpēm un sirsnību, ko audžuvecāki un aizbildņi velta aprūpē esošiem bērniem.

Audžuvecāku un aizbildņu ģimenes tika aicinātas pie Balti klāta svētku galda, lai pārrunātu aktualitātes un baudītu kopā būšanu.

Madonā pēdējo gadu laikā audžuģimeņu skaits ir pieaudzis līdz 27. Vairākas audžuģimenes rūpējas arī par bērniem ar īpašām vajadzībām.

Pasākuma noslēgumā ar Latvijas Nacionālā kultūras centra goda rakstiem skatītāju aplausu pavadījumā tika apbalvots Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolas un Madonas kultūras nama pedagogs, aranžētājs, pūtēju orķestra “Madona” mākslinieciskais vadītājs Andrejs Cepītis par augsti profesionālu un radošu ieguldījumu pūtēju orķestru nozares attīstībā, ilggadēju un nozīmīgu pedagoģisko darbu un nozīmīgu ieguldījumu Dziesmu un deju svētku attīstībā, sveicot dzīves 65 gadu jubilejā, kā arī Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolas pedagogs, pūtēju orķestra “Vivo” vadītājs un diriģents Arturs Kloppe par ilggadēju un nozīmīgu pedagoģisko darbu un mežraga spēles tradīcijas nostiprināšanu.


Informāciju sagatavoja Madonas novada bāriņtiesa

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums