Izvēlne

Turpinās Jauniešu garantijas pēdējā uzņemšana 25 profesijās

iesūtīts: 2018.01.26 20:31
Līdz 23. februārim turpinās ziemas uzņemšana Jauniešu garantijas izglītības programmās, kurā jaunieši var pieteikties iegūt darba tirgū pieprasītu profesiju 1 gada laikā bez maksas. Mācības kādā no 25 profesijām piedāvā 17 profesionālās izglītības iestādes visā Latvijā, un šī ir pēdējā uzņemšana programmā Jauniešu garantija, kas tuvojas noslēgumam.

“Jauniešu garantija Latvijā norit kopš 2014. gada, un programmu absolvējuši jau vairāk nekā 6000 jauniešu. Kā liecina mūsu veiktās absolventu aptaujas iepriekšējos gados, iegūtā izglītība palīdz mazināt jauniešu bezdarbu. Pusgadu pēc izlaiduma ap 70% jauniešu strādā un puse no viņiem - iegūtajā profesijā,” stāsta Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) Profesionālās izglītības projektu departamenta direktore Elīna Purmale-Baumane.

Mācībām var pieteikties nestrādājoši jaunieši vecumā no 17 līdz 29 gadiem. Jaunieši var būt reģistrējušies arī Nodarbinātības valsts aģentūrā kā darba meklētāji vai bezdarbnieki un vienlaikus saņemt bezdarbnieka pabalstu.

Jauniešu garantijas mācībās uzņem arī strādājošus un pašnodarbinātus jauniešus, kā arī jaunos vecākus, kas atrodas bērnu kopšanas atvaļinājumā, taču tikai tad, ja ir vecumā no 17 līdz 24 gadiem, kā arī var savienot darbu vai bērna aprūpi ar mācībām, ņemot vērā, ka programmā mācības notiek klātienē.

Mācību laikā jaunieši saņem stipendiju no 70 līdz 115 eiro mēnesī, ja ir sekmīgi, kā arī nepieciešamos mācību līdzekļus, bezmaksas vietu dienesta viesnīcā un karjeras atbalsta pakalpojumus. Savukārt kvalifikācijas prakses laikā programma apmaksā ceļa izdevumus un naktsmītni, ja tas nepieciešams.

Lai pieteiktos apgūt kādu no Jauniešu garantijas profesijām, jaunietim nepieciešama pamatizglītība, vidējā izglītība vai vidējā profesionālā izglītība. Pieteikties var arī vakarskolu audzēkņi un ikviens, kurš iegūst vidējo izglītību tālmācībā vai studē nepilna laika studiju programmā augstskolā.

Piedāvāto profesiju klāstā ir tādas profesijas kā pavārs, konditors, apdares darbu strādnieks, inženierkomunikāciju montētājs, krāšņu podnieks, drēbnieks, šuvējs, ķīmiskās produkcijas ražošanas operators, galdnieks, kokapstrādes iekārtu operators, kokvedēja automobiļa vadītājs un motorzāģa operators. Pēdējā uzņemšanā ir arī šādas profesijas - lietvedis, mazumtirdzniecības veikala pārdevējs, dārzkopis, kokkopis (arborists), frizieris, vizāžists, elektromontieris, autoatslēdznieks, atslēdznieks, frēzētājs, virpotājs, rokas lokmetinātājs un lokmetinātājs ar mehanizēto iekārtu.

Mācības gadu ilgajās programmās sāksies 26. februārī, un pieteikšanās profesionālās izglītības iestādēs norit līdz 23. februārim. Ar visām Jauniešu garantijas profesijām, izglītības iestādēm, uzņemšanas noteikumiem un priekšrocībām var iepazīties VIAA mājaslapā: www.viaa.gov.lv/jauniesugarantija.

Projekta Jauniešu garantija aktivitāti “Sākotnējās profesionālās izglītības programmu īstenošana Jauniešu garantijas ietvaros” finansē ar Eiropas Savienības Jaunatnes nodarbinātības iniciatīvas un Eiropas Sociālā fonda atbalstu, kā arī no Latvijas valsts budžeta.

 

Papildu informācija:

Kristīne Keiča VIAA Komunikācijas un programmu publicitātes nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Tālr.: 67785461

Mob.: 28628088 e-pasts: kristine.keica@viaa.gov.lv


Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums