Izvēlne

Piektā biedrības “KM Strautnieki” sezona noslēgusies

iesūtīts: 2017.08.03 16:38
Arī šovasar, aizsākot piekto darbības sezonu, biedrība “KM Strautnieki” aicināja uz vasaras nometnēm bērnus un jauniešus.

Pirms Jāņiem sadarbībā ar biedrību “Jaunieši Madonai” notika vasaras nometne jauniešiem. Nometnē “Atvērts komandai”, veicot dažādus uzdevumus, dalībnieki apguva prasmi sadarboties komandā, kā arī attīstīja savas līderības prasmes. To, ka nometnes mērķis sasniegts un izveidota laba komanda, varējām jau nojaust nometnes noslēgumā, kad  bira asaras, jo šķirties nemaz negribējās, un šobrīd nometnes dalībnieki plāno vasaras izskaņā rīkot atkaltikšanos.

Savukārt jūlija pirmajā nedēļā Aronas pagasta “Strautniekos” pulcējās 10 – 12 gadīgi dalībnieki, kur nometnē “Draugi dabā” izzināja izdzīvošanas noslēpumus. Nedēļas laikā dalībnieki apguva prasmes iekurt ugunskuru, iekārtot nometnes vietu, veidot patvērumu, gatavot uz ugunskuru. Iegūtās zināšanas un prasmes vajadzēja likt lietā, dodoties pārgājienā uz mežu un nakšņojot zem klajas debess. Piedzīvojums izdevās, un ikviens dalībnieks bija gandarīts par paveikto! Nometnes pēdējā dienā jau ierasti pie pupiņu zupas nometnē pulcējās vecāki, lai kopīgi izvērtētu paveikto.

Bet paša jūlija vidū nometnes teritorijā uz nometni “Caur omītes brillēm skatoties” pulcējās paši jaunākie dalībnieki (6 – 9 gadi). Kopā ar atraktīvo omīti bērni meklēja dažādus piedzīvojumus – gatavoja disko brilles, devās ekspedīcija uz Aronas upi, kur laida kuģīšus, meklēja omītes nozaudētos zābakus, pannu un groziņu, vārīja ziepes un cepa kūkas, devās nakts pārgājienā, kā arī taisīja dažādus eksperimentus. Tāpat kopā ar omīti bērni devās lielajā ekskursijā uz Beverīnas koka labirintiem un Sietiņiezi.  Nometnes laikā ne tikai jautri pavadīts laiks, bet gūtas arī dažādas zināšanas – iepazīti dažādi augi, ogas, izpētīta dižsliekas dzīve, izzinātas teikas par Sietiņiezi, noskaidrots, kā iegūst pienu.

Lai gan laika apstākļi šovasar mūs nelutināja – aukstums, lietus gandrīz katru dienu, vējš, kas pēdējā nometnē aiznesa lielo nojumi- , nometnes ir izdevušās. Paldies visai biedrības “KM Strautnieki” komandai – Zanei Beģei – Beggei, Luīzei Sniedzei, Edgaram Kalniņam, Gatim Teilim, Ligitai Elksnītei, Katrīnai Lukaševicai, Madarai Lukaševicai, Mārtiņam Lukaševicam  - par entuziasmu, dzīvesprieku, radošumu un nesavtīgu mīlestību pret savu darbu. Par finansiālu atbalstu nometnēm liels paldies Madonas novada pašvaldībai, kā arī mūsu atbalstītājiem SIA “Vītols M” , SIA “Linca”, SIA “Jaunlazdona 1”, IK “Kvadriki”.

Bērnu smiekli, mīļie un patiesie vārdi, kā arī dzīvesprieks dod gandarījumu un apņēmību iesākto turpināt! Uz tikšanos!






‌‌

‌‌Informāciju iesūtīja: Biedrības “KM Strautnieki” valdes priekšsēdētāja Kristīne Lukaševica

‌Informācijiu ievietoja: Ilze Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums