Izvēlne
.

Atklāts renovētais Vestienas tautas nams

iesūtīts: 2023.10.24 09:58
Ar pašdarbnieku koncertu un pozitīvu emociju uzlādi 21. oktobrī tika atklāts renovētais Vestienas tautas nams. Pēc projekta īstenošanas vestieniešiem nu ir vieta, kur tikties, rīkot pasākumus un varbūt atkal iedzīvināt ansambļa vai amatiermākslas kolektīva darbošanos – nu jau gaišās, plašākās un kultūras dzīvei piemērotās telpās.

Vestienas tautas nama atklāšanas vakars bijis kā grūdiens, lai vietējie iedzīvotāji sapulcētos un neilgā laikā sagatavotos koncertam. Dejotāji no Vestienas nu jau kādu laiku papildina Ļaudonas vidējās paaudzes deju kolektīvu “Grieze” (kas arī kuplināja atklāšanas koncertu), taču, iespējams, ka pēc renovētā tautas nama ieskandināšanas vokālais ansamblis šeit varētu tikties regulāros mēģinājumos. Izskanot iedzīvotāju vēlmei pulcēties arī turpmāk un radoši izpausties, Vestienas tautas nama vadītāja Jolanta Bardziņa jau ir uzrunājusi dažādu kolektīvu vadītājus par šādu iespēju.

“Vestienas tautas nama renovācija bija ilgi gaidīta, tādēļ esam pateicīgi par katru lietu, kas mums dota. Iepriekš zāle bija drūma, krāsa saglabājusies no padomju laikiem, jā, protams, te bija arī savs šarms un telpas daudzām paaudzēm bija mīļas. Bet vienmēr dūmojošās krāsnis, nepiekurināmās telpas, uz mēģinājumiem nācām jakās. Iepriekš jau ar pagasta pārvaldes atbalstu te bija nomainīta skatuve, apgaismojums; kad Vestienā veica centrālapkures projektu, to pieslēdza arī tautas namā. Šī projekta ietvaros tika nojaukta vecā kinoteātra siena, tādēļ zāle kļuvusi plašāka. Nu ir gaišāks; iepriekš uz zāli bija viens mazs lodziņš, tagad ir divi lieli logi. Ir lieliska akustika, veikts kosmētiskais remonts, ir nodrošināta ugunsdrošības prasību ievērošana, vides pieejamība. Paldies Vestienas pagasta pārvaldei, tās vadītāja p.i. Marikai Veibai, Madonas novada pašvaldībai un domes vadībai, kuri daudz ko ieteica, atbalstīja šī projekta īstenošanas gaitā,” pauž Jolanta Bardziņa.

Projekts tika īstenots, lai nodrošinātu vides pieejamību personām ar īpašām vajadzībām, pārbūvējot vienu no galvenās fasādes ieejas mezgliem. Atjaunots arī otrs ieejas lievenis. Ieejas esošās koka konstrukcijas durvis ar stiklojumu nomainītas uz energoefektīvām alumīnija konstrukcijas stiklotām durvīm, zālē atjaunota sienu un griestu apdare.

Lai nodrošinātu dienasgaismas iekļūšanu, nojaukta telpu atdalošā siena un atjaunotas vecās logu ailas ar logiem. Zāles daļā veikta elektroinstalācijas un apgaismojuma nomaiņa, gaismas slēdzi paredzot ar dimmēšanu, visā ēkā ierīkota ugunsgrēka signalizācija, zāles piespiedu ventilācija, izbūvēta avārijas izeja ar metāla kāpnēm.

Projekta “Vestienas tautas nama vienkāršotā pārbūve” īstenošana tika uzsākta 2023. gada februārī. Būvdarbus veica SIA “RG Meistars”, kopējās izmaksas – 107 493,87 eiro.


FOTO GALERIJA no pasākuma: šeit>>

LAURA KOVTUNA

Madonas novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums