Izvēlne

LVM Kalsnavas arborētuma "Peoniju ziedu parāde" aicina

iesūtīts: 2023.06.06 15:22
Jūnijā Latvijas valsts mežu Kalsnavas arborētumā gaisā virmo smaržu un krāsu kokteilis. Te uz vareno skuju koku zaļā fona košā buķetē zied rododendri, ceriņi un dārza dīvas – vairāk kā 300 peonijas. LVM Kalsnava arborētums – īpašu kokaugu dārzs, kur ikdienišķais top neparasts un satikšanās prieks ir dzīvs.

Arborētuma vairāk nekā 100 hektārus plašajā dārzā vienuviet var iepazīt retu Latvijas un pasaules kokaugu kolekciju, iegūt jaunas zināšanas un apreibt no dažādo augu kolekciju skaistuma. Līdz ar gadalaiku miju, gluži kā pastkartes mainās dārza ainavas un norises tajā. 

Jūnijs arborētumā ir maģisks. Bez ziedošo un zaļojošo kokaugu apskates dārzā katru nedēļas nogali aicinām uz kultūras pasākumiem. Tā ir iespēja pastaigu dārzā apvienot ar muzikālu baudījumu. Dārza piknika vietās ir iespēja organizēt skaistus satikšanās brīžus un svētkus. Ekskursantu, darba kolēģu un draugu grupas aicinātas doties izzinošā ekskursijā ar gidu. Bērni kopā ar vecākiem dodas atraktīvā spēlē “Ģimenes rallijs”. Tūju labirinta atpūtas zonas šūpolēs un šūpuļtīklos skan skanīgā sienāžu simfonija. Ikviens atrod savu košāko sajūtu buķeti ko ņemt sev līdz.


Dārza dzīvība ir tā viesi. Tiekamies, lai notvertu jūnija mirkļu burvību un ieraudzītu brīnumaino LVM Kalsnavas arborētuma zaļo pagalmu.  

Sīkāk par jūnija pasākumu norisēm var sekot arborētuma sociālajos tīklos vai zvanīt: 

+371 27841099



Gatis Teilis

LVM Kalsnavas arborētuma

Informācijas centra vadītājs 

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums