Izvēlne
.

Trīs LEADER projekti kultūrai un tūrismam

iesūtīts: 2023.05.19 08:18
Vēl trīs Madonas novada pašvaldības pieteiktie LEADER projekti – Cesvainē, Vestienā un Sarkaņu pagastā – guvuši apstiprinājumu.

  • Iekšējās centralizētas apkures sistēmas izbūve Pils ielā 4, Cesvainē (ID Nr. 23-05-AL23-A019.2203-000003)

Radošā māja Pils ielā 4 ir Cesvaines Kultūras nama pārraudzībā esoša ēka, kurā darbojas kultūras nama amatiermākslas kolektīvi (rokdarbu studija, pūtēju orķestris, amatierteātris, mākslas studija, novusa klubs). “Radošā māja”, kas ir Cesvaines pils muižas kompleksa ēka, atrodas pretim Cesvaines pilij, pašā pilsētas centrā.

Šobrīd lielākā daļa ēkas telpu ziemas periodā tiek apkurinātas ar 20. gadsimta 50.-80. gados būvētajām ķieģeļu un metāla krāsnīm. Daļa no krāsnīm ir sliktā tehniskā stāvoklī un tās nav iespējams ekspluatēt, kā arī to tehniskais stāvoklis neatbilst ugunsdrošības prasībām. Projekta ievaros paredzēts izbūvēt centralizētu apkures sistēmu – ar vienmērīgu siltuma plūsmu, ar iespēju to regulēt.

 

  • A. Burova animācijas leļļu ekspozīcijas telpu remonts Vestienas tautas namā "Dainas" (ID Nr. 23-05-AL23-A019.2203-000005)

2013. gadā Vestienas pagasta “Kadiķos” tika izveidots privāts Arnolda Burova piemiņas muzejs “Leļļu māja”, kurā bija izstādītas SIA “Animācijas brigāde” lelles, priekšmeti un dekorācijas, kas tapušas daudzu gadu garumā leļļu animācijas filmām. Ekspozīcija bija izvietota privātīpašuma telpās, taču 2020. gadā, mainoties īpašniekam, muzeja pastāvēšana šajās telpās vairs nebija iespējama, un muzejs tika slēgts.

Projekta ietvaros paredzēts Vestienas kultūras nama “Dainas” telpās veikt remontdarbus, lai tajās varētu izvietot A. Burova animācijas filmu ekspozīcijas. Pielāgojot tautas nama telpas muzeja vajadzībām, tam pavērtos brīnišķīga iespēja paplašināt savus darbības virzienus. Apmeklējot interaktīvo ekspozīciju muzeja apmeklētājiem būs unikāla iespēja iepazīties ar latviešu animācijas filmu varoņiem klātienē un vienlaikus noskatīties animācijas filmiņas.

 

  • Telpu pārbūve tautas namā "Kalnagravas" Sarkaņu pagastā, Madonas novadā (23-05-AL23-A019.2203-000004)

Kultūras dzīvi Sarkaņu pagastā vada un koordinē tautas nams “Kalnagravas”, kas uzcelts 1988. gadā. Ņemot vērā lielo skaitu amatiermākslas kolektīvu un pasākumu daudzumu, tautas namā trūkst labiekārtotu telpu gan pasākumu dalībniekiem, gan pašdarbības kolektīviem mēģinājumiem un tērpu glabāšanai. Daļā tautas nama telpu 2011. un 2012. gadā tika veikta pārbūve, taču 1. stāvā atrodas telpas, kurās ieguldījumi netika veikti. Telpu vizuālais stāvoklis nav mainījies kopš tautas nama uzcelšanas. Tās netiek funkcionāli izmantotas, kā arī ir novecojušas ne tikai fiziski, bet arī morāli. Īstenojot projektu un veicot 1. stāva telpu pārplānošanu tiks izbūvētas 3 ģērbtuves, paplašinātas tualetes, minētajās telpās izbūvēti jauni inženiertīkli un veikta apkures katla nomaiņa.

 

Šobrīd tiek uzsākta šo projektu ieviešana - izstrādāta tehniskā dokumentācija, lai varētu veikt būvdarbu iepirkumus. Projektu īstenošanas termiņš ir divi gadi no projektu apstiprināšanas.

 

Informāciju sagatavoja: Klinta Galeja, Madonas novada pašvaldības Projektu sagatavošanas un ieviešanas speciāliste



 

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums