Izvēlne

Putnu gripa savvaļas putniem arī Madonā, Ērgļos un pie Lubānas ezera (papildināts 12.06.2023.)

iesūtīts: 2023.05.15 13:50
Pārtikas un veterinārais dienests no zinātniskā institūta BIOR laboratorijas saņēmis apstiprinājumu, ka arī Madonā atrastiem mirušiem ķīriem, par kuriem bija saņemti iedzīvotāju ziņojumi, ir konstatēta putnu gripa H5N1.

PAPILDINĀTS 30.05.2023. SPKC informē, ka 26.05.2023 pēc Pārtikas un veterinārā dienesta datiem putnu gripa H5N1 apstiprināta arī upes zīriņam Ērgļos un diviem ķīriem pie Lubānas ezera.
 

!!! Par atrastiem mirušiem savvaļas putniem, īpaši – ūdensputniem, var ziņot, zvanot uz  PVD uzticības tālruni - automātisko atbildētāju  67027402 vai informējot tuvāko PVD pārvaldi. Precīzi aprakstiet putna līķa atrašanās vietu vai nosauciet koordinātes.  

!!! Lai neapdraudētu savu veselību un nepieļautu slimības tālāku izplatību, PVD aicina nekādā gadījumā neaiztikt mirušus vai slimus putnus, nenest slimus un novārgušus putnus mājās, uz dzīvnieku patversmēm vai veterinārajām klīnikām, jo tādējādi var tikt veicināta slimības izplatība.


Saskaņā ar PVD ieteikumu pašvaldībai, AICINĀM iedzīvotājus nepeldēties karjera ezerā, Madonā, un Lubāna ezerā!



PVD aicina ikvienu mājputnu turētāju, neatkarīgi no mājputnu skaita saimniecībā, ļoti rūpīgi ievērot biodrošības prasības un nekavējoties informēt veterinārārstu vai PVD par mājputnu saslimšanu vai pēkšņu nobeigšanos.

PVD vērš uzmanību, ka valdība 1. jūnijā, apstiprinājusi Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos grozījumus Ministru Kabineta noteikumos, ar kuriem tiek noteiktas pastāvīgas biodrošības prasības mājputnu turēšanas vietām, informē ZM. 

Vairāk informācijas mājputnu turētājiem >> šeit <<

 

Papildu informācija par Putnu gripas izplatību un uzliesmojumiem atrodama:

Pārtikas un veterinārā dienesta tīmekļvietnē  

SPKC mājas lapa 





‌Informāciju sagatavoja: Pārtikas un veterinārais dienests

‌Papildinājumu ievietoja Laura Kovtuna, Attīstības nodaļas Sabiedrisko attiecību speciāliste
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums