Izvēlne
.

Madonas novada ģimeņu aptaujas apkopojums

iesūtīts: 2023.03.09 09:35
Madonas novada pašvaldība no 2023. gada 27. janvāra līdz 15. februārim veica Madonas novada ģimeņu aptauju. Aptaujas mērķis bija noskaidrot Madonas novadā dzīvojošo ģimeņu apmierinātību ar dzīves vidi Madonas novadā, pakalpojumu pieejamību, sasniedzamību un daudzveidību, kā arī uzzināt ģimeņu vēlmes un vajadzības.

Kopumā tika saņemtas 310 atbildes, aptverot visu Madonas novada teritoriju. Visaktīvāk iesaistījusies auditorija vecuma grupā no 26-40 gadiem. Aptaujā tika uzdoti jautājumi par ģimeņu kopējo apmierinātību ar dzīvi Madonas novadā, kā arī lūgts novērtēt kultūras, sporta un brīvā laika pavadīšanas iespējas novadā. Tika lūgts arī novērtējums novada infrastruktūrai, kas paredzēta ģimenēm. Pozitīvi, ka ģimenes sniegušas ne tikai savu novērtējumu, bet arī savus ieteikumus, kas tiks izskatīti un izmantoti, plānojot ģimenes politiku novadā.

No aptaujātajām ģimenēm 68,4 % ģimeņu atzina, ka  ir apmierināti ar dzīvi Madonas novadā. Tomēr anketās minēta nepieciešamība veikt uzlabojumus infrastruktūrā, pagastu attīstībā, veidot daudzveidīgākus kultūras, sporta, brīvā laika un izglītojošos pasākumus, kā arī uzlabot situāciju dzīvojamajā fondā.

Attiecībā uz izglītojošiem pasākumiem un aktivitātēm, visbiežāk minēta vēlme piedalīties lekcijās un semināros par mentālo veselību, par pusaudžu audzināšanu, par dažādām atkarību tēmām, par savstarpējām attiecībām, drošību (arī virtuālajā vidē), par veselīgu uzturu un personīgo izaugsmi. Liela daļa respondentu novērtētu dažādus brīvdabas pasākumus ar sportiskām, visām vecuma grupām piemērotām aktivitātēm, piemēram, pārgājienus un radošās darbnīcas, tāpat vairumam interesētu dažādi ģimeniski saliedēšanās pasākumi, kā piemēram, sporta spēles un ģimenes dienas. Ņemot vērā aptaujā sniegtos ierosinājumus un izteiktās vēlmes, Madonas novada pašvaldība jau tieši šobrīd strādā pie drīzumā gaidāmu pasākumu organizēšanas ģimenēm ar bērniem, visām paaudzēm un visiem fiziskās sagatavotības līmeņiem. Šogad novada lielākais Ģimenes dienu pasākums norisināsies Madonā – 13. maijā, par kuru drīzumā informēsim detalizētāk. Esiet gaidīti!

Aptaujas atbildēs kā viens no pašvaldībai nepieciešamajiem uzlabojumiem minēts informācijas pieejamība par piedāvātajiem pakalpojumiem. Atgādinām, ka visa aktuālā informācija par pašvaldībā pieejamajiem pakalpojumiem un aktualitātēm ir atrodama interneta vietnē www.madona.lv, Madonas novada sociālajos kontos - facebook un draugiem.lv. Tāpat par pašvaldības funkciju izpildi iespējams uzzināt informatīvajā izdevumā “Madonas novada Vēstnesis” un, vēršoties attiecīgajās iestādēs pie atbilstošo jomu speciālistiem. Arī pēc aptaujas datiem secinām, ka galvenie informācijas iegūšanas avoti ir sociālie tīkli un Madonas novada pašvaldības mājaslapa. Aicinām arī turpmāk sekot līdzi visām aktualitātēm pašvaldībā!

Paldies visiem, kas iesaistījās, sniedzot novērtējumu jau esošajam pašvaldības piedāvājumam, gan sniedza idejas par pasākumu piedāvājumu, pakalpojumu un infrastruktūras uzlabojumiem. Šādās aptaujas plānots veikt arī turpmāk. Aicinām iedzīvotājus būt aktīviem un ar savu iesaisti, ar konstruktīviem ieteikumiem un uz attīstību vērstām idejām, kā arī ar pašiniciatīvu un līdzdalīgu rīcību iesaistīties novada uzlabošanā.


Informāciju sagatavoja: Inga Strazdiņa

Madonas novada Centrālās administrācijas

Attīstības nodaļas vecākais speciālists jaunatnes un ģimenes politikas jomā

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums