Izvēlne
.

Latviešu un ukraiņu jauniešu satikšanās nometnē

iesūtīts: 2022.08.10 11:56
Vasara – nometņu laiks. 2022. gada 7. augustā Smeceres silā, Atpūtas mājā “Sniegi”, tika atklāta nometne ar sporta novirzienu. Šī nometne tika organizēta ukraiņu zēniem – basketbolistiem, kuri uzturas Ļaudonā kopš šī gada marta. Kopā ar Ukrainas puišiem nometnē piedalījās arī Barkavas volejbola komandas meitenes.

Nometnes mērķis – popularizēt veselīgu un aktīvu dzīvesveidu, attīstot bērnos patstāvību un pārliecību par savām spējām. Ar dažādiem vingrinājumiem, stafetēm, uzdevumiem, rotaļām un radošu darbošanos nometnes dalībniekiem bija iespēja veicināt savu fizisko un garīgo veselību, iepazīt veselīga uztura paradumus un mācīties veidot cieņu savstarpējās attiecībās. Sadarbojoties jaunieši uzlaboja komunicēšanas un pozitīvas saskarsmes prasmes.

Nometne tika organizēta ar uzņēmuma SIA "Baltic Block" un Madonas novada pašvaldības atbalstu Veselības projekta ietvaros, kuru realizēja biedrība “Liograde”. Madonas novada Sociālajam dienestam ir cieša sadarbība ar Latvijas Sarkanā krusta Madonas komiteju, kurai uzņēmums SIA “Baltic Blok” dāsni ziedoja materiālos līdzekļus ar mērķi atbalstīt Ukrainas kara bēgļus.

Atklāšanā piedalījās Madonas novada domes priekšsēdētājs Agris Lungevičs, kurš novēlēja ukraiņu puišiem arī turpmāk, dzīvojot mūsu novadā, izjust dzīvesprieku un apkārtējo mīlestību un atbalstu. Savukārt 9. augustā nometni apmeklēja uzņēmējs Andris Dombrovskis.

Sociālais dienests saka lielu PALDIES visiem, kuri piekrita šādas nometnes izaicinājumam!


Informāciju sagatavoja: Ilze Fārneste

Sociālā dienesta vadītāja

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums