Izvēlne

MADONĀ UZSTĀDĪTA VIDES SKULPTŪRA “IEVIRPUĻOT PASAULI!”

iesūtīts: 2022.07.11 14:54
Madonas pilsēta šogad ieguvusi divus jaunus, vietējo iedzīvotāju un pilsētas viesu interesi piesaistošus vides objektus.

Jūnija sākumā Valdemāra bulvārī, līdzās Mīlestības graviņai un Madonas novada bibliotēkai tika uzstādīts tēlnieka Norberta Kudiņa veidotais vides objekts NLO, savukārt 11. augustā savu vietu Mūzikas skvērā līdzās Madonas pilsēta kultūras namam ieņēma tēlnieka Aigara Bikšes veidotā vides skulptūra "Ievirpuļot pasauli!", kas ir labdarības fonda “Cilvēkiem” dāvinājums Madonas novadam.Projekta tapšanā piedalījās Madonas novada pašvaldības ainavu arhitekte Agnese Silupa un arhitektu biroja "B&L projekti" arhitekts Jānis Liepiņš. 

Atgādinām, ka skulptūras maketēšana vidē tika veikta pērn 8. martā. Tēlnieks Aigars Bikše tolaik akcentēja, ka publiskā māksla mūsu pilsētvidē ir veids, kā sabiedrība komunicē savas vērtības, atspoguļojot to, kādi cilvēki mēs vēlamies būt un kādā sabiedrībā mēs visi vēlamies un ilgojamies dzīvot.

Mākslinieks minēja, ka “Ievirpuļot pasauli" stāsta par Madonas novada vitalitāti, dzīvotspēku ar cieņu un mīlestību pret novada tautas tradīcijām. Skulptūrā attēlota virpuļojoša dejotāja Madonas tautastērpā. Svārku kustība, lidojošā bize un ķermeņa izliekums rada dinamisku skulptūras noskaņu.

“Izvēlējāmies skulptūras novietojumu vadoties no galvenajām gājēju skatu asīm. Esmu pārliecināts, ka laukums pie Madonas pilsētas kultūras nama iegūs jaunu un spēcīgu identitāti, kā arī ļoti priecājos par iespēju realizēt Madonā šādu vides skulptūru", minēja tēlnieks Aigars Bikše.

Savukārt labdarības fonds “Cilvēkiem”, kura darbības jomas, līdztekus labdarībai, ietver arī kultūras un veselības veicināšanu, kā arī atbalstu sportam, dāvinot novadam vides skulptūru “Ievirpuļot pasauli” pauž cerību, ka tā priecēs ikvienu – kā iedzimto madonieti, tā pilsētas viesi, vienlaikus sniedzot atbalstu Madonai tās virzībā uz reģiona kultūras centra statusu.

“Latvijas kopējais izaugsmes ceļš iet cauri katra novada, katras pilsētas, katra ciemata attīstībai. Dāvinot Madonai, kā vienai no spilgtākajām Vidzemes pilsētām, skulptūru, vēlamies veicināt tās individualitāti un atpazīstamību,” pastāstīja labdarības fonda “Cilvēkiem” pārstāvis.

3,5 metrus augstā skulptūra veidota no bronzas un uzstādīta uz betona pamatnes. Skulptūras pamatne un apkārtējā teritorija vēl tiks labiekārtota. Skulptūras “Ievirpuļot pasauli” atklāšana plānota augustā.

Informāciju sagatavoja: Madonas novada pašvaldības Attīstības nodaļa 

 

 

 

 

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums