Izvēlne

Drīzumā uzsāksies Rūpniecības ielas Madonā atjaunošanas projekts

iesūtīts: 2022.05.18 08:24
Madonas novada pašvaldība uzsāks projekta “Rūpniecības ielas (posmā no Augu ielas līdz dzelzceļa pārbrauktuvei) atjaunošanu Madonā”.

Ir izstrādāta projekta tehniskā dokumentācija, ko veica SIA “RK projekti”. Paredzēts atjaunot 3,5 km posmu ar karsto asfaltu 4 cm biezumā Rūpniecības ielas posmā no Augu ielas līdz dzelzceļa pārbrauktuvei. Nav plānots atjaunot Rūpniecības un Raiņa ielas lokveida krustojumu, kā arī Rūpniecības un Saules ielas lokveida krustojumu, kuri tika atjaunoti 2016.gadā.

Investīciju pieteikums tika iesniegts Satiksmes ministrijā, kurā saskaņā ar rīkojumu Nr. 01-03/217 “Par valsts budžeta valsts autoceļu fonda programmai piešķirto līdzekļu lietošanu” ir ieplānoti valsts budžeta apakšprogrammā 23.06.00 “Valsts autoceļu uzturēšana un atjaunošana” 2022. gadā. Satiksmes ministrija segs 70% no kopējām atjaunošanas darbu izmaksām.

Madonas novada pašvaldības iepirkumu komisijā ir veikts iepirkums id.nr.MNP2022/12  “Rūpniecības ielas (posmā no Augu ielas līdz dzelzceļa pārbrauktuvei) atjaunošana Madonā”. Atjaunošanas darbu kopējās izmaksas ir 540 507 eiro. Darbus veiks SIA “Limbažu ceļi”. Būvuzraudzības darbi uzticēti SIA “Sunlight avenue” par 1 179,75 eiro. Darbu izmaksās iekļauts pievienotās vērtības nodoklis.

Madonas novada pašvaldības finansējums ir 162 151,10 eiro, kas ir 30% no nepieciešamā finansējuma būvdarbiem. Tam plānots piesaistīt aizdevumu atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr.143 “Noteikumi par kritērijiem un kārtību, kādā tiek izvērtēti un izsniegti valsts aizdevumi pašvaldībām Covid-19 izraisītās krīzes seku mazināšanai un novēršanai”.

Projekta īstenošanas laiks ir 2022. gads.

Būvdarbu laikā Madonas novada pašvaldība aicina autobraucējus nepārsniegt atļauto braukšanas ātrumu un būt piesardzīgiem pie stūres, kā arī jau laicīgi atvainojamies ceļa lietotājiem par sagādātajām neērtībām.

Projekta vizuālā shēma.


Informāciju sagatavoja: Iveta Raimo

Madonas novada pašvaldības Centrālās administrācijas

Projektu ieviešanas nodaļas

Projektu sagatavošanas un ieviešanas speciāliste 

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums