Izvēlne

Madonas novada dome vienbalsīgi nosoda militāro uzbrukumu Ukrainai un pauž atbalstu Ukrainas tautai

iesūtīts: 2022.03.01 11:39
1. martā, Madonas novada dome ārkārtas sēdē vienbalsīgi pieņēma rezolūciju, kurā pausts nosodījums Krievijas Federācijas militārajam uzbrukumam Ukrainai un atbalsts karadarbībā cietušajai Ukrainas tautai.

Rezolūcijas teksts:

"2022. gada 24. februārī Krievijas Federācija uzsāka neizprovocēta plaša mēroga militāro agresiju pret Ukrainu un ieveda karaspēku neatkarīgās valsts teritorijā.

Ukrainas tauta šobrīd cīnās pret agresoru. Tā cīnās par sava valstiskuma saglabāšanu. Tā cīnās par brīvību. Tā cīnās par mums. 

Šajā nevienlīdzīgajā cīņā Ukrainas tauta nedrīkst palikt viena.

Šis ir brīdis, kad nedrīkstam klusi un vienaldzīgi stāvēt malā, noraugoties kā vienpusēju, agresīvu militāro darbību rezultātā, tiek grauta Ukrainas valsts, tāpēc Madonas novada dome nolemj:

Pieņemt rezolūciju, ar kuru:

1.         Nosodām Krievijas Federācijas militāro uzbrukumu Ukrainai un tās tautai;

2.         Atbalstām Ukrainas valsti un tautu, tās neatkarību, suverenitāti un teritoriālo nedalāmību šajā visam Eiropas kontinentam izšķirošajā brīdī;

3.         Pārtraucam Madonas novada aktīvos sadarbības un sadraudzības līgumus ar Krievijas un Baltkrievijas pašvaldībām;

4.         Paužam gatavību sniegt atbalstu Ukrainas tautai, izmantojot Madonas novada pašvaldības rīcībā esošos resursus."

Pamatojoties uz Ukrainas teritorijā notiekošo kara darbību, Madonas novada pašvaldība vēlas sniegt atbalstu Ukrainas krīzē cietušajiem Ukrainas iedzīvotājiem.  

Lai nodrošinātu operatīvu palīdzības un atbalsta sniegšanu uz Madonas novada pašvaldību braucošajiem vai pašvaldības teritorijā esošajiem Ukrainas kara darbībā cietušajiem, Ukrainas iedzīvotājiem, Madonas novada pašvaldības dome ārkārtas sēdē nolēma  piešķirt  finanšu līdzekļus  EUR 10 000,00 apmērā palīdzības nodrošināšanai Ukrainas krīzē skarto iedzīvotāju atbalsta pasākumu organizēšanai Madonas novadā. Nepieciešamības gadījumā atbalstam var tikt novirzīti papildu līdzekļi. 

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums