Izvēlne

Vestienā izveidots āra trenažieru laukums

iesūtīts: 2021.11.16 09:32
Šā gada vasarā Madonas novada pašvaldības Attīstības nodaļa Vestienas iedzīvotājiem sagādāja āra trenažierus, ar noteikumu, ka uzstādīšanas rūpes ir jāuzņemas pagasta pārvaldei. Šobrīd āra trenažieru laukuma iekārtošana ir noslēgusies un ikviens pagasta iedzīvotājs, kuru neatbaida nu jau ziemīgie laika apstākļi var to izmantot.

Plānu, kur un kā uzstādīt, un kā laukumā izvietot konstrukcijas palīdzēja izstrādāt Madonas novada pašvaldības Attīstības nodaļas darbinieki. Vestienas pagasta pārvaldes īpašumu uzturēšanas nodaļas vadītāja Marika Veiba stāsta, ka trenažieru uzstādīšana un laukuma labiekārtošana noritējusi līdztekus pārējiem Vestienas pagasta uzkopšanas darbiem, triju mēnešu laikā darbinieki šo darbu paveica. Iedzīvotāji ar lielu interesi un nepacietību šo dienu ir gaidījuši, bieži uzdodot jautājumu, kad trenažieri būs pieejami, kā arī ar interesi vērojot norisošos darbus.

“Vestienas iedzīvotāji ļoti gaidīja trenažieru uzstādīšanu un jau no pirmās dienas laukums tiek apmeklēts. Cerams, ka interese nemazināsies arī turpmāk. Plašāk āra trenažieri noteikti tiks izmantoti vasaras sezonā, jo vasaras mēnešos cilvēku skaits Vestienas pagastā  pateicoties vasarnieku un atpūtnieku pieplūdumam būtiski palielinās un arī laika apstākļi ir piemērotāki āra aktivitātēm”, skaidro Marika Veiba.

Daudzi Vestienas pagasta jaunieši regulāri trenējas skrienot pa pagasta teritoriju. Nu viņiem būs iespēja papildināt treniņu programmu un sasniegt vēl labākus rezultātus izvēlētajos sporta veidos, aizstāvot pagasta, novada un valsts vārdu biatlonā, orientēšanās un citos sporta veidos. Trenažieri ir izmantojami visām vecuma grupām.  Lai aprīkojumu varētu izmantot garajos, tumšajos vakaros, plānojam uzstādīt laukuma apgaismojumu. Pozitīvi ir tas, ka trenažierus ir iespējams izmantot bez kādiem ierobežojošiem ārējiem faktoriem. Atbilstību drošai ekspluatācijai, sekos līdzi pašvaldības darbinieki, vadoties pēc ražotāju ekspluatācijas noteikumiem.

Informāciju sagatavoja: EGILS KAZAKEVIČS, Madona novada pašvaldības Attīstības nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists

Foto: MARIKA VEIBA

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums