Izvēlne

Madonā šogad jau 105 bērni saņēmuši bezmaksas brilles

iesūtīts: 2021.08.20 09:54
Jau sesto gadu “OptiO” optika realizē sociālās atbildības programmu, kuras ietvaros bērniem līdz 18 gadu vecumam ir iespēja saņemt brilles 55 eiro vērtībā bez maksas.

Programma ir spēkā līdz gada beigām un Vidzemē līdz šim šo iespēju izmantojuši 280 bērni: Cēsīs - 54, Ogrē – 58, Valmierā – 63, Madonā – 105. Paralēli no 16. augusta līdz 17. oktobrim tiek realizēta arī studentu un pedagogu programma, kuras ietvaros pie brillēm 55 eiro vērtībā bez maksas iespējams tikt studentiem, kā arī visiem pedagogiem, tajā skaitā bērnudārzu audzinātājiem un augstskolu pasniedzējiem.

“OptiO” mērķis, atgādinot par spēkā esošajām sociālajām programmām, ir sniegt kvalitatīvu redzes korekciju visiem, kam tā ir nepieciešama, un pievērst plašāku sabiedrības uzmanību redzes veselībai. Rūpējoties par bērnu redzi, šī gada pirmajā pusgadā bezmaksas brilles visā Latvijā saņēmuši jau 2262 bērni: Kurzemē – 190, Vidzemē – 280, Zemgalē – 363, savukārt Rīgā – 1429.

Stāsta “OptiO” galvenā optometriste Aiga Ozoliņa: “Diemžēl, tikai neliela daļa vecāku ņem vērā to, ka redzes pārbaudes bērniem būtu jāveic regulāri - sasniedzot viena, trīs un sešu gadu vecumu. Ja redzes problēmas netiek pamanītas un novērstas laikus, tās traucē bērna turpmākajai attīstībai un rada grūtības dzīvē, vispirms – jau skolā. Turklāt, tieši skolas laikā bērnu acis tiek intensīvi noslogotas, un laicīga redzes defektu konstatācija un novēršana ir galvenais priekšnosacījums, lai nākotnē nerastos vēl lielākas problēmas. Tieši tā iemesla dēļ mēs aicinām vecākus pārbaudīt bērnu redzi regulāri, arī ja šķiet, ka nekādu problēmu nav. Nereti, bērns pats nesaprot, ka viņam ir redzes problēmas, jo nezina kā ir redzēt labāk. Turklāt, jo ātrāk redzes problēmas, ja tādas ir, tiek konstatētas, jo efektīvāk ar tām varēs tikt galā! Redzes pārbaude bērniem, īpaši gaidot jauno mācību gadu, ir pieprasīts pakalpojums, tādēļ daudzās ārstniecības iestādēs, lai tiktu pie pakalpojuma, var nākties gaidīt garā rindā. Tāpēc informējam, ka pieaugušie un skolēni redzes pārbaudi var veikt kādā no “OptiO” optikas veikaliem, kuros strādā augsti kvalificēti optometristi un oftalmologi.”

“Vieni no visizteiktākajiem profesiju pārstāvjiem, kuriem darbu veikšanai, acīm diendienā jāpārvar liela slodze, ir studenti un pedagogi, tāpēc arī šogad trīs mēnešu garumā īstenojam atbalsta programmu arī viņiem, neskatoties uz to, vai viņi ir vidusskolas skolotāji, augstskolas pasniedzēji vai bērnudārzu audzinātāji,” stāsta A. Ozoliņa

Maija Knēziņa, “OptiO” veikalu tīkla tirdzniecības direktore: “Redzam no iepriekšējo gadu pieredzes, ka vislielākā aktivitāte, kad vecāki ar bērniem steidz izmantot sociālās programmas sniegto piedāvājumu, ir tieši pirms jaunā skolas gada sākuma. Manuprāt, tieši caur šādu atbalstu ģimenēm mēs arī mudinām vecākus savlaicīgi pārbaudīt savu bērnu acu veselību. Ņemot vērā, ka redzi nepieciešams pārbaudīt vismaz reizi gadā, arī programmas ietvaros piedāvājam katru gadu saņemt jaunas brilles.”

Sociālās programmas piedāvājumā ietilpst briļļu ietvars cenā līdz 29 eiro, divas briļļu lēcas 26 eiro vērtībā, savukārt, briļļu izgatavošana ir bez maksas. Lai programmā piedalītos, vispirms nepieciešams doties uz optiku, lai izvēlētos atbilstošāko briļļu ietvaru. Briļļu izgatavošanai nepieciešams uzrādīt recepti, kas nav vecāka par 3 mēnešiem. Ja nepieciešams, arī “OptiO” veikalos iespējams veikt redzes pārbaudi, iepriekš pierakstoties vizītei. Plašāk par bērnu sociālās atbildības programmu iespējams iepazīties: www.optio.lv sadaļā “Akcijas”: https://optio.lv/lv/akcijas/davinam-berniem-brilles-55-vertiba/

“OptiO” mērķis ir būt viegli sasniedzamai optikai, kas spēj nodrošināt kvalitatīvu redzes korekciju visiem, kam tā ir nepieciešama. Tuvākais „OptiO” veikals atrodas Madonā – T/C „Maxima”, Rūpniecības ielā 49. Optikas salons sniedz iespēju ne vien iegādāties brilles, kontaktlēcas un saulesbrilles, bet arī iespēju veikt redzes pārbaudes pie kvalificētiem optometristiem.



Papildu informācija: Zanda Kočāne

“OptiO” sabiedrisko attiecību konsultante 

E-pasts: zanda.kocane@onecom-latvia.com

Mob.: +371 25644492

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums