Izvēlne

Pašvaldībai piegādāti divi nomas mikroautobusi

iesūtīts: 2021.08.17 11:49
Jūlija nogalē tika piegādāti divi Madonas bērnu un jaunatnes sporta skolas (BJSS) un Sarkaņu pagasta pārvaldes vajadzībām paredzētie mikroautobusi.

Jāatgādina, ka februāra sēdē Madonas novada pašvaldības dome nolēma piešķirt finansējumu Madonas bērnu un jaunatnes sporta skolai un Sarkaņu pagasta pārvaldei (katrai pa 3383,16 eiro) mikroautobusu pilna servisa nomas maksas segšanai 2021. gadā.

Moderns risinājums

Pilna servisa noma ir salīdzinoši jauns pakalpojuma veids, ko līdz šim plaši izmanto gan citas pašvaldības, gan valsts iestādes.

„Pašvaldības uzdevums ir strādāt efektīvi un saimnieciski. Prakse liecina, ka liela daļa valsts iestāžu un pašvaldību savus autoparkus komplektē, izmantojot pilna servisa ilgtermiņa nomu. Šī pieeja ir ekonomiski pamatota, un uzskatu, ka arī Madonas novada pašvaldībai ir jāiet līdzi laikam un jāievieš moderni risinājumi. Pašlaik tie ir divi mikroautobusi, par kuriem slēdzam ilgtermiņa nomas līgumu, taču neizslēdzu, ka ar laiku varēsim runāt par kompleksu pašvaldības transporta nomu, kas ļaus nodrošināt pašvaldības iedzīvotājus, lielākoties seniorus un bērnus, ar jaunu, kvalitatīvu, un, kas ir pats būtiskākais, drošu transportu," lemjot par finansējuma piešķiršanu mikroautobusu pilna servisa nomai, nepieciešamību modernizēt pašvaldības autoparku akcentēja Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Agris Lungevičs.

Arī Madonas pilsētas pārvaldnieks Guntis Ķeveris norādīja, ka ilgtermiņa pilna servisa auto noma ir mūsdienīgs un ērts risinājums pašvaldības autoparkiem, nododot lielu daļu rūpju, kas saistītas ar tā uzturēšanu, pakalpojuma sniedzējam.

„Pilna servisa noma nozīmē to, ka pašvaldībai nepieciešams vien uzpildīt degvielu. Par visu pārējo - auto apdrošināšanu, riepu maiņu, servisa apkopēm un pilno remontu - parūpējas iznomātājs," skaidroja pārvaldnieks.

Pakalpojuma sniedzējs tika izvēlēts, veicot publiskā iepirkuma procedūru. Madonas novada pašvaldības iepirkumu komisija nolēma piešķirt līguma slēgšanas tiesības SIA „Favorit Rent". Iepirkumā piedalījās četri pretendenti. Kopējā līgumcena sastāda 54 130,56 eiro, t. sk. PVN 21%, un līgums tika slēgts uz 48 mēnešiem. Nomas izmaksas mēnesī abiem mikroautobusiem sastāda 1127,72 eiro, t. sk. PVN 21%. Mikroautobusi paredzēti Madonas bērnu un jaunatnes sporta skolas un Sarkaņu pagasta pārvaldes vajadzībām.

Gan sportistiem, gan pārvaldes vajadzībām

Madonas BJSS direktors Voldemārs Šmugais, sagaidot sporta skolai paredzēto Toyota markas mikroautobusu, neslēpa, ka sportisti pēc tā sen jau ilgojas.

„Nepieciešamība pēc deviņvietīga mikroautobusa ir ļoti izteikta. Ar transportu, kas līdz šim ir bijis mūsu rīcībā, nebijām droši, ka varēsim šķērsot valsts robežu. Ar šo bez bažām varam doties uz Somiju, Zviedriju. Mikroautobuss pilnībā apmierina sportistu ikdienas vajadzības, un ietilpīgāks transports, ja vien tā nav pilnā sporta spēļu komanda vai slēpotāju, biatlonistu grupa, nav nepieciešams," atzina Voldemārs Šmugais.

Cits pielietojums būs mikroautobusam, kurš devās uz Sarkaņu pagasta pārvaldi. Lielākoties mikroautobuss tiks izmantots bērnu pārvadāšanai uz dažādām aktivitātēm, senioru nogādāšanai pie ārsta vai sociālās aprūpes iestādēs, mazturīgo personu pārvadāšanai u. c. pārvaldes funkciju nodrošināšanai.


Informāciju sagatavoja: Egils Kazakevičs

Madonas novada Centrālās administrācijas 

attīstības nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums