Izvēlne
.

Madonas novada pašvaldība pievienojas memorandam “Par sociālā darba attīstību pašvaldībās”

iesūtīts: 2021.07.29 15:16
Madonas novada pašvaldības 29. jūlija doms sēdē deputāti pieņēma lēmumu par pievienošanos Latvijas Pašvaldību sociālo dienestu vadītāju apvienības un Latvijas sociālo darbinieku biedrības memorandam “Par sociālā darba attīstību pašvaldībās”. Madonas novada pašvaldības vārdā memorandu parakstīja domes priekšsēdētājs Agris Lungevičs.

Parakstot memorandu, pašvaldības deputāti savu pilnvaru laikā apņemas:

- atvēlēt sociālajam dienestam pietiekamus administratīvos, finanšu un cilvēkresursus, kā arī iesaistīt sociālo dienestu pašvaldības attīstības un pakalpojumu plānošanā;

- sadarbībā ar novada sociālā dienesta vadību attīstīt sociālo darbinieku zināšanas un prasmes, paredzēt viņu ieguldījumam atbilstošu samaksu, rūpēties par mūsdienīgu darba vidi sociālajam dienestam un telpām, kurās tiek ievērotas gan sociālo darbinieku, gan sociālā dienesta klientu vajadzības;

- nodrošināt savlaicīgu, pilnvērtīgu un sistēmisku pašvaldības vadības un iesaistīto institūciju visu līmeņu sadarbību ar sociālo dienestu, īpaši veselības aprūpes, izglītības, nodarbinātības un sabiedriskās kārtības sargāšanas jomās.

Turpinājumā pilns memoranda teksts

"Par sociālā darba attīstību pašvaldībās"

“Latvijas pašvaldībām šogad ir divkāršs izaicinājums – gan vietvaru vēlēšanas, gan administratīvi teritoriālā reforma. Tomēr pārmaiņu laiks ir arī iespēju laiks, un jauno deputātu rokās ir veidot tādu pašvaldību, kas strādā cilvēku labā, īpaši mazaizsargāto iedzīvotāju interesēs, risina sociālās problēmas savlaicīgi un izprot sociālā darba lomu kā pamatprofesiju labklājības jomā.

Reformas ietvaros mainoties sociālo dienestu struktūrai un sociālā darba organizācijas principiem, ikvienas pašvaldības sociālajam dienestam ir jāvirzās uz tāda atbalsta izveidi, kura centrā ir katra sociālā dienesta klienta vajadzības, potenciāls un pašnoteikšanās tiesības.

Demogrāfisko izaicinājumu apstākļos ikvienas pašvaldības lielākais kapitāls ir cilvēki – arī tie, kuriem šobrīd ir nepieciešams sabiedrības atbalsts. Katrs, kam ar sociālā dienesta palīdzību izdodas īstenot savas iespējas un atgriezties aktīvā darba un sociālajā apritē, turpmāk nes labumu visai kopienai, novadam, pilsētai un valstij.

Divas lielākās Latvijas sociālos darbiniekus apvienojošās nevalstiskās organizācijas – Latvijas Pašvaldību sociālo dienestu vadītāju apvienība un Latvijas sociālo darbinieku biedrība – aicina pašvaldību deputātus parakstīt Memorandu par sociālā darba attīstību pašvaldībās, ar to apliecinot vēlmi izprast sociālā darba nozīmi un gatavību pilnveidot sociālās funkcijas īstenošanu savā pašvaldībā.

Parakstot šo memorandu, pašvaldības deputāti apņemas savu pilnvaru laikā:

atvēlēt sociālajam dienestam pietiekamus administratīvos, finanšu un cilvēkresursus, kā arī iesaistīt sociālo dienestu pašvaldības attīstības un pakalpojumu plānošanā,

sadarbībā ar novada sociālā dienesta vadību attīstīt sociālo darbinieku zināšanas un prasmes, paredzēt viņu ieguldītajam atbilstošu samaksu, rūpēties par mūsdienīgu darba vidi sociālajam dienestam un telpām, kurās tiek ievērotas gan sociālo darbinieku, gan sociālā dienesta klientu vajadzības,

nodrošināt savlaicīgu, pilnvērtīgu un sistēmisku pašvaldības vadības un iesaistīto institūciju visu līmeņu sadarbību ar sociālo dienestu, īpaši veselības aprūpes, izglītības, nodarbinātības un sabiedriskās kārtības sargāšanas jomās.

Latvijai ir svarīgas rūpnīcas, ceļi un Dziesmu svētki, bet vēl svarīgāki ir cilvēki, kas vada ražotnes un tajās strādā, ved bērnus uz skolu un brauc uz teātra izrādēm, dzied koros un kopj savu dārzu, jo tikai mēs visi kopā veidojam Latviju. Tieši veiksmīgi īstenota sociālā funkcija pašvaldībā nozīmē cilvēku labklājību un iespējas realizēt savu potenciālu, veselīgas attiecības starp cilvēkiem un iedzīvotāju grupām, kā arī ilgtspējīgu vietējo kopienu.”

Plašāk par projektu lasi: https://celamieskopa.lv

Informāciju sagatavoja: EGILS KAZAKEVIČS, Madonas novada pašvaldības Attīstības nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums