Izvēlne

MADONĀ UZSTĀDĪTA VELOSIPĒDU REMONTA STACIJA

iesūtīts: 2021.07.13 14:45
Gada sākumā, Madonas novada pašvaldības Attīstības nodaļas rīkotajā iedzīvotāju balsojumā noskaidrojām piemērotāko atrašanās vietu publiskai velosipēdu remonta stacijai, kurā ikviens velosipēdists bez maksas var pieskrūvēt vaļīgas skrūvītes, piepumpēt riepas, vai novērst citas ķibeles, kas uzticamajam draugam būs atgadījušās.

Par atbilstošāko veloentuziasti aptaujā atzina ierosinājumu remonta staciju uzstādīt līdzās velonovietnei pie Madonas novada bibliotēkas Skolas ielā 12, izkonkurējot citas ne mazāk piemērotas vietas pilsētā, kā, piemēram, pērn atklātā skeitparka apkārtni.

Kaut arī šo darbiņu bija plānots īstenot jau pirms dažiem mēnešiem velosipēdu remonta stacija tikai šonedēļ atceļoja uz Madonu (jā, arī pašvaldību pasūtījumi mēdz kavēties) un 13. jūlijā remonta stacija tika uzstādīta tai paredzētajā vietā.  

Remonta stacija ir pielāgota lietošanai publiskajā telpā. Tās korpuss izgatavots no bieza cinkota vai nerūsējoša tērauda ar pulverkrāsas vai termoplastikas pārklājumu. Ierīci var uzstādīt pie zemes vai sienas ar speciāliem enkuriem. Darbarīki ir piestiprināti pie nerūsējošā tērauda stiepļu trosēm. To garums dod iespēju tikt pie visām velosipēdu detaļām. Stacija ir aprīkota ar rokas sūkni ar adapteri visiem vārstu tipiem. Stacijas konstrukcija ļauj novietot velosipēdu uz statīva, tāpēc remontēt velosipēdu būs ērti. Un, kas nav mazsvarīgi – konstrukcija ir vandālisma droša (lūgums to neuztvert kā izaicinājumu un mudinājumu staciju demolēt).

Veloentuzisti laipni aicināti ikdienā izmantot velosipēdu remonta stacijas sniegtās iespējas!

Informāciju sagatavoja: EGILS KAZAKEVIČS, Madonas novada pašvaldības Attīstības nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums