Izvēlne

Madonas vakcinācijas centrs uzsācis darbu. Atvērts pieraksts uz vakcināciju 17. jūnijā. (PAPILDINĀTS 14. JŪNIJĀ)

iesūtīts: 2021.05.11 15:40
11. maijā Madonā darbu uzsāka liela mēroga vakcinācijas centrs, kas iekārtots Madonas pilsētas sporta centrā, Gaujas ielā 13 (cokolstāvā). Atvērts pieraksts uz vakcināciju 17. (būs pieejama Pfizer vakcīna).

Madonas novada pašvaldības sadarbībā ar Nacionālo veselības dienestu jau aprīlī izveidotais un aprīkotais liela mēroga vakcinācijas centrs  šonedēļ darbosies trīs dienas – 11.,12. un 13. maijā. Vakcinācijas procesu Madonas C līmeņa vakcinācijas centrā organizē AS “Veselības centru apvienība”, kuras nokomplektētajās medicīnas darbinieku un palīgpersonāla brigādēs darbojas speciālisti no Madonas novada.   Madonas vakcinācijas centra darbību, kontrolējot iedzīvotāju plūsmu un mērot centra apmeklētāju temperatūru, palīdz nodrošināt arī LR Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes 25. kājnieku bataljona zemessargi. 

Kā informē AS “Veselības centru apvienība” pārstāvis Imants Grebņickis, visās trīs dienās pieraksts uz vakcināciju ir aizpildīts. Ja visi, kas pierakstījušies, ieradīsies uz vakcināciju, izdosies vakcinēt 450 Madonas novada iedzīvotājus. Vēl aptuveni 50 iedzīvotājus varētu vakcinēt, pateicoties “Senioru stundas” ieviešanai. 12. un 13. maijā no pl. 9.00 līdz pl. 10.00 seniori var ierasties bez iepriekšēja pieraksta un vakcinēties pēc “rāvējslēdzēja” principa - pamīšus ar vakcinācijas centra apmeklētājiem, kuri nāk pēc pieraksta.

Atgādinām, ka tagad jebkurš pieaugušais Latvijas iedzīvotājs var pieteikties saņemt vakcīnu, izvēloties konkrētu vakcinācijas vietu un laiku, vietnē: www.manavakcina.lv vai zvanot pa tālruni: 8989. Ārpus “Senioru stundas” iedzīvotājus aicinām centru bez apstiprināta pieraksta neapmeklēt, kā arī nedoties uz vakcinācijas centru, lai reģistrētos vakcīnai. Diemžēl, šādus gadījumus šodien Madonas vakcinācijas centrā novērojām. Tiesa, ņemot vērā apstākli, ka ne visi, kas pierakstījušies uz vakcīnu ierodas, lai to saņemtu, Imants Grebņickis aicina iedzīvotājus, kuri nav paguvuši pierakstīties, aptuveni stundu pirms vakcinācijas centra darba laika beigām ierasties Madonas pilsētas sporta centrā un apvaicāties, vai nav palikusi kāda neizlietota vakcīna.

Ierodoties uz vakcināciju līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte), kā arī vēlams ierasties tādā apģērbā, kas ļauj viegli atbrīvot plecu.

Jāuzsver, ka abas vakcīnas devas ir jāsaņem vienā un tajā pašā vietā. Ja pirmo vakcīnu iedzīvotājs ir saņēmis Madonas vakcinācijas centrā, tad arī uz otro vakcinēšanos ir jāierodas turpat un tajā pašā pulksteņa laikā, cikos bija pirmās vakcinēšanas pieraksts. Intervāls starp pirmo un otro devu “Pfizer” vakcīnai ir 21 diena. 

AKTUĀLĀ INFORMĀCIJA UZ 14. JŪNIJU

Madonas vakcinācijas centrā vakcinācija šonedēļ tiks organizēta 17. jūnijā, kā arī turpināsies otreizējā to iedzīvotāju vakcinācija, kuri vakcinācijas centrā pirms trim nedēļām saņēma pirmo vakcīnas devu.  Pieteikšanās uz vakcināciju  ir atvērta. Vakcinācijas centra darba laiks - 9.00-17.00 (no 13:00 līdz 13:00 - pārtraukums).  17. jūnijā vakcinācija līdzīgi, kā līdz šim tiks veikta ar Pfizer-BioNTech vakcīnu Comirnaty. Tai nepieciešamas divas vakcīnas devasVakcinācija tiks organizēta gan pēc iepriekšēja pieraksta, gan "dzīvās rindas" (iepriekieš nepiesakoties principa).

Pfizer vakcīnai pieteikties var arī pusaudži un jaunieši no 12. gadu vecuma. Plašāka informācija par vakcinācijas kārtību pusaudžiem. 

Aicinām aktīvi sekot līdzi aktuālajai informācijai vietnē manavakcina.lv.

Madonas novada iedzīvotāju vakcinācija, kā līdz šim tiek veikta arī vakcinācijas kabinetos ģimenes ārstu praksēs (kuras sniedz vakcinācijas pakalpojumu) un Madonas slimnīcā. 

RETV Madonā sižets.

Informāciju sagatavoja: Egils Kazakevičs, Madonas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists

 

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums