Izvēlne

Madonā izveidots vakcinācijas centrs, kas savu darbību uzsāks, pieaugot pieprasījumam pēc vakcinācijas jaudas palielināšanas

iesūtīts: 2021.03.31 16:11
Veselības ministrija un Nacionālais veselības dienests sadarbībā ar pašvaldībām, tostarp Madonas, turpina liela mēroga vakcinācijas centru (atbilstoši to izmēram - A, B un C līmenis) izveidi, lai varētu veiksmīgi nodrošināt vakcinācijas procesa norisi. Vakcinācijas centru darbība jāuzsāk brīdī, kad Latvijā saņemto vakcīnu apjoms ir lielāks nekā esošās Latvijā pieejamās vakcinācijas jaudas jeb 55 000 vakcinācijas reizes nedēļā.

  • Madonā liela mēroga vakcinācijas centrs (C līmenis) ir iekārtots Madonas pilsētas sporta centrā, Gaujas ielā 13.
  • Saskaņā ar Veselības ministrijas un Vakcinācijas projekta biroja sniegto informāciju visu trīs līmeņu centru iesaisti noteiks vakcīnu pieejamība Latvijā un vakcinēties gribētāju skaits. Šo centru darbība jānodrošina brīžos, kad līdzšinējās vakcinācijas jaudas ir par mazu, lai operatīvi nodrošinātu vakcināciju.
  • Madonas novada iedzīvotāju vakcinācija, kā līdz šim tiek veikta vakcinācijas kabinetos ģimenes ārstu praksēs (kuras sniedz vakcinācijas pakalpojumu) un Madonas slimnīcā.
  • Nemainīga paliek arī apziņošanas kārtība. Vakcinācijas veicējs saņem vakcinējamo sarakstu un veic vakcinējamo personu apziņošanu (vakcinējamo personu ar īsziņu informē arī Veselības ministrija).  Ārpus noteiktās rindas, vakcinācija netiek veikta, tādēļ lūgums bez apstiprināta vakcinācijas aicinājuma priekšlaicīgi uz vakcinācijas kabinetiem un vakcinācijas centru nedoties! 
  • Iedzīvotāji aicināti pieteikties Covid-19 vakcīnai vietnē manavakcina.lv, pa tālruni 8989, kā arī pie sava ģimenes ārsta.
  • Pieteikties aicināti ne tikai iedzīvotāji no jau atvērtajām prioritārajām grupām, bet ikviens iedzīvotājs.

Pateicamies Madonas novada iedzīvotājiem par izpratni, Madonas novada ārstniecības personālam par atsaucību un visām iesaistītajām iestādēm par mērķtiecīgiem centieniem pēc iespējas kvalitatīvāk nodrošināt vakcināciju!

 Madonas novada pašvaldība
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums