Izvēlne

Madonas pilsētas sporta centrā ierīkos masu vakcinācijas punktu

iesūtīts: 2021.03.12 13:14
12. martā rīkotās Madonas novada pašvaldības pārstāvju, SIA “Madonas slimnīca” vadības un Vakcinācijas projekta vadītājas Evas Juhņēvičas tiešsaistes tikšanās laikā panākta vienošanās, ka Madonas novadā līdztekus jau esošajiem vakcinācijas kabinetiem ģimenes ārstu prakšu vietās un Madonas slimnīcā plānots izveidot papildus vakcinācijas punktu novada iedzīvotājiem, kurā vakcināciju būs iespējams veikt ātrākā tempā lielākam cilvēku skaitam. Pašvaldība šādu risinājumu savlaicīgi plāno, reaģējot uz biroja informāciju par vairāk kā viena miljona vakcīnu piegādi aprīlī – maijā, prognozējot iespējamu vakcinācijas jaudas trūkumu.

Svarīgākie fakti:

-          Masu vakcinācijas punkts atradīsies Madonas pilsētas sporta centrā (Gaujas iela 13, Madona).

-          Madonas novada pašvaldība, saskaņā ar Vakcinācijas projekta biroja lūgumu, masu vakcinācijas punktu iekārtos līdz š.g. 1. aprīlim.

-          Madonas novada pašvaldība nodrošinās telpas, to iekārtojumu, pieejamību un sabiedrisko kārtību.

-          Vakcinācijas projekta birojs nodrošinās vakcinācijas personālu, informatīvo atbalstu. Vakcīnu daudzumu pēc vakcinācijas veicēja pieprasījuma apstiprina SPKC un piegādā zāļu lieltirgotavas.

-          Masu vakcinācijas punktā vakcināciju varēs veikt tie iedzīvotāji, kas būs reģistrējušies vakcinācijai un saņēmuši norīkojumu uz šo vakcinācijas punktu.

-          Vakcinācijas process Madonas novadā turpināsies arī ģimenes ārstu praksēs un Madonas slimnīcā.

Papildu informējam, ka naktī uz 12. martu Madonas slimnīca saņēma pirmās 50 no 200 pasūtītajām vakcīnām. Senioru vakcinācija (iepriekš sazinoties) notiks šonedēļ un nākamās nedēļas sākumā. Jaunu vakcīnu piegāde, saskaņā ar Vakcinācijas projekta biroju plānota nākamnedēļ.

Atgādinām, ka pieteikties vakcīnai var elektroniski vietnē www.manavakcina.lv, zvanot 8989, vai, pie sava ģimenes ārsta, ja tas ir iesaistījies vakcinācijas procesa nodrošināšanā. Ar Covid-19 vakcinācijas kabinetu karti var iepazīties apmeklējot saiti https://www.vmnvd.gov.lv/lv/covid-19-vakcinacijas-kabinetu-karte

Pateicamies Madonas novada iedzīvotājiem par izpratni, Madonas novada ārstniecības personālam par atsaucību un visām iesaistītajām iestādēm par mērķtiecīgiem centieniem pēc iespējas kvalitatīvāk nodrošināt vakcināciju. Masu vakcinācijas punkta izveide Madonā un sekmīga tā darbība būs vēl viens būtisks solis pretim ātrākai iziešanai no pandēmijas. 


Madonas novada pašvaldība 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums