Izvēlne

Vakcināciju Madonas novadā veiks vairākas ģimenes ārstu prakses

iesūtīts: 2021.03.04 14:28
Aktualizējoties jautājumam par vakcinācijas pakalpojuma pieejamību Madonas novadā, Madonas novada pašvaldība sadarbībā ar Madonas slimnīcu, Nacionālo veselības dienestu un Vakcinācijas projekta biroju turpina meklēt labākos risinājumus straujākai COVID–19 riska grupu vakcinācijai.

Nacionālā veselības dienesta sniegtā informācija liecina, ka uz 4. martu Madonas novadā iedzīvotāju vakcināciju veiks 5 ģimenes ārstu prakses Madonas pilsētā un 5  ģimenes ārstu prakses novada pagastos. Sarunas notiek arī ar pārējām praksēm, tādēļ šis skaitlis vēl var palielināties. 

Aktuālo informāciju skatīt Covid-19 vakcinācijas kabinetu kartē: https://www.vmnvd.gov.lv/lv/covid-19-vakcinacijas-kabinetu-karte

Vienlaikus, kā informē SIA “Madonas slimnīca” valdes priekšsēdētājs Artis Stuburs, slimnīca ir veikusi pasūtījumu 200 vakcīnām, kas paredzētas sākotnēji uz vakcināciju ārpus Madonas novada reģistrētajiem 193 Madonas novada iedzīvotājiem. Ar šiem iedzīvotājiem pašvaldības sociālais dienests jau ir sazinājies un informējis par vakcināciju Madonas slimnīcā. 193 senioru vakcināciju, slimnīcai piesaistot papildu darbinieku resursu, plānots uzsākt 12. martā (ja būs pieejamas vakcīnas) un noslēgt 3-4 dienu laikā. Jāpiebilst, ka Madonas novada iedzīvotāji (kas vēlēsies vakcinēties), kuru ģimenes ārsti vēl nesniedz vakcinācijas pakalpojumu, tiks pierakstīti rindā uz vakcināciju Madonas slimnīcā, izslēdzot iespēju, ka iedzīvotāji tiek iekļauti rindā uz vakcināciju ārpus novada teritorijas. Pieteikties vakcīnai var elektroniski vietnē www.manavakcina.lv vai zvanot 8989.

Madonas novada pašvaldība joprojām izvērtē papildu risinājumus vakcinācijas tempa kāpināšanai (privāta vakcinācijas pakalpojuma sniedzēja piesaiste un izbraukuma vakcinācijas organizēšana).

Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Zigfrīds Gora atzīmē, ka šobrīd ir novērsti šķēršļi, kas varētu kavēt vakcinācijas norisi Madonas novadā, pieņemot, ka slimnīca un ģimenes ārstu prakses saņems rezervēto vakcīnu daudzumu.

“Vēlos pateikties Madonas novada iedzīvotājiem par izpratni, Madonas novada ārstniecības personālam par atsaucību un visām iesaistītajām iestādēm par mērķtiecīgiem centieniem pēc iespējas kvalitatīvāk nodrošināt vakcinācijas gaitu Madonas novadā” uzsver Zigfrīds Gora.

Informāciju sagatavoja: Egils Kazakevičs, Madonas novada pašvaldības Attīstības nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists

 

 

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums