PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Madonas novada amatiermākslas kolektīvi pošas uz XXVII Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem

iesūtīts: 2023.03.08 17:18
XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki norisināsies no 30. jūnija līdz 9. jūlijam. No Madonas novada svētkiem gatavojas 56 amatiermākslas kolektīvi un vairāk nekā 1000 dalībnieki.

Uz šo brīdi no Latvijas Nacionālā kultūras centra apstiprinātie svētku dalībnieki ir Lubānas kultūras nama lauku kapela “Meldiņš”, vadītājs Andris Dzenis un Sarkaņu pagasta tautas nama “Kalnagravas” jauktais vokālais ansamblis “Rondo”, vadītāja Dace Kalniņa, Madonas kultūras nama folkloras kopa “Vērtumnieki”, vadītāja Ingrīda Grudule un Sarkaņu pagasta tautas nama “Kalnagravas” folkloras kopa “Libe”, vadītāja Madara Poddubnaja. Skates noslēgušās arī amatierteātriem un folkloras kopām, savukārt, Madonas koru apriņķa skate notiks 16. aprīlī un deju apriņķa skate – 23. aprīlī Madonas pilsētas kultūras namā, kad tiks noskaidroti visi svētku dalībnieki.

Neskatoties uz to, ka repertuāra apguves skates vēl tikai priekšā, šobrīd notiek aktīvs darbs pie kolektīvu un dalībnieku reģistrēšanās Dziesmusvētku reģistrācijas sistēmā. Piereģistrēti ir visi amatiermākslas kolektīvi un to vadītāji, kuri plāno doties uz svētkiem, šobrīd dots uzdevums kolektīvu vadītājiem piereģistrēt savu kolektīvu dalībniekus. 

Apstiprinātajā Madonas novada pašvaldības 2023. gada kultūras jomas budžetā paredzēti finanšu līdzekļi amatiermākslas kolektīvu dalībai svētkos, transporta un loģistikas, ēdināšanas, nakšņošanas un organizatoriskajiem izdevumiem, kā arī kolektīvu tautas tērpu komplektu krājumu papildināšanai. 



Informāciju sagatavoja: Aigars Noviks

Madonas novada Centrālās administrācijas

Attīstības nodaļas vecākais speciālists kultūras jomā

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums