Basketbolisti krāj pieredzi treniņsacensībās un 3x3 čempionātā

iesūtīts: 2019.07.01 13:56
No 17.-21.jūnijam Madonas pilsētas sporta centrā notika jauno basketbolistu U-11, U-12, U-13, U-14 treniņsacensības. Treniņi notika gan iekšā Sporta Centrā, gan ārā- Priežu kalna parkā, pie Karjera ezera volejbola laukumiem un citur.

     Otrajā treniņsacensību dienā pie jauniešiem viesojās bijušais MBJSS audzēknis Zigmārs Raimo (University of Hawai’i at Manoa). Zigmārs pastāstīja par dzīvi- studijām un treniņiem basketbolā, dalījās pieredzē par attieksmi pret treniņiem, mācībām, uzturu, par plāniem basketbolā pēc Hawai Universitātes absolvēšanas, plus parādīja jaunajiem basketbolistiem iesildīšanās vingrinājumus dribla tehnikai.

     Trešajā treniņsacensību dienā MSC viesojās mums jau tik labi pazīstamā un gaidītā fizioterapeite Krista Kupča. Jaunie basketbolisti Kristas vadībā aizvadīja 2 stundu vingrošanas treniņu. Krista pie mums ir bijusi jau vairākkārt, bet jauniešu vispārējā fiziskā sagatavotība uzlabojas ļoti lēni un uz to jāstrādā būtu pacietīgi un regulāri. Secinājums, Madonas BJSS nepieciešams fizioterapeits, kurš vienu dienu nedēļā –piemēram basketbolistus, notestē, katram bērnam dod nepieciešamos padomus, vingrinājumus viņa veselības, stājas, muskuļu disbalansa utt. Korekcijai un uzlabošanai.

     Ceturtajā treniņsacensību dienā visi 33 jaunieši devās uz „Ghetto basket” turnīru Grīziņkālnā. Tika nokomplektētas 9 komandas- Madona 08, Madona 008, Madona AAA, Madona/Ērgļi 09/10, Madona 07, Madona/Ērgļi, Madona 006, Madona 06, un Madona 04. Starp citu, U11 un U13 vecuma grupās šajā turnīrā startēja rekordliels dalībnieku skaits- 57 komandas. Visas komandas tika pie uzvarām, bet vislabāk veicās 3 komandām-Madona 08, Madona 006 un Madona 04, kuras aicīnījās līdz 1/8 finālam. Liels paldies Pēterim Sniedzem par sadarbību!

     Piektajā treniņsacensību dienā notika VFS treniņš un pēc tā baudījām atpūtu saunā, baseinā Tirdzniecības un atpūtas centrā „Efeja”, jo jauniešiem bija jāatjaunojas pirms „26.Top Bumba-2019” 1.posma sacensībām nākamajā dienā.

     28.jūnijā Madonā viesojās Latvijas Jaunatnes basketbola līgas treneru konsultants un Latvijas U-16 kadetu izlases galvenais treneris Agris Galvanovskis. Jaunajiem basketbolistiem tika stāstīts un demonstrēts metiena un dribla tehnikas vingrinājumu izpildes pareiza izpilde un citas tēmas un jautājumi par basketbolu.

     29.jūnijā „Ghetto Basket” turnīrā –ar Jāņa Liepiņa atbalstu, piedalījās „Madona 07” un „Madona 08” komandas U-12 vecuma grupā. „Madona 08” aizvadīja 6 apakšgrupas spēles, tiekot arī pie uzvaras, bet komanda „Madona 07” izkļuva no grupas, bet 1/8 finālā cieta zaudējumu. Šajā turnīrā U-16 vecuma grupā –komandas „VEMOLS/Madona” spēlētājs Edijs Skuja startēja komandas "Rookies ProBasketball" sastāvā (Edgars Vanags, Edijs Skuja, Kristaps Vanags, Miks Kristiāns Latišs) un izcīnīja uzvaru -1.vietu šajā turnīrā. 

    

     Uz tikšanos 4.jūlijā „Ghetto Basket” un Latvija Jaunatnes Olimpiādē 5-7.jūlijā Jelgavā.

Agnis Beķeris

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums