.

Daniels un Bruno Lielbārži teicami aizvadījuši pirmo pilno sezonu Pasaules čempionātā

iesūtīts: 2023.10.03 15:42
Pirmo pilno sezonu pasaules čempionātā blakusvāģu motokrosā ar izcīnītu augsto piekto vietu noslēgusi Daniela un Bruno Lielbāržu ekipāža, kas pēdējā posmā Francijā vienā no braucieniem finišēja otrā. Tikmēr šī gada titulu Kastelnē de Luī trasē nodrošināja Marvins Vanlušens un Nikolā Musē.

Sestdien kvalifikācijas sacīkstē A grupā brāļu Lielbāržu ekipāža ierindojās trešajā vietā, aiz uzvarētājiem Vanlušena/Musē un Deivija Sandersa/Luka Rostingta. B grupā ātrākie bija Etjēns Bakss/Ondrejs Čermaks, kuri uz pasaules čempionāta noslēdzošo posmu ieradās kā otrie kopvērtējumā, līdera Vanlušena ekipāžai zaudējot 23 punktus.

Jau pirmajā finālbraucienā izcīnot uzvaru, Vanlušens/Musē nodrošināja titulu. Baksa ekipāžu piemeklēja tehniskas problēmas un nācās apstāties. Lielisku braucienu aizvadīja Lielbāržu duets, vispirms no piektās vietas aizcīnoties uz trešo, bet pēc Baksa neveiksmes paceļoties jau uz otro vietu, ko noturēja līdz beigām. Jāpiebilst, ka pirms sezonas pēdējā posma brāļi bija apslimuši un sekas bija izjūtamas vēl šodien. Trešie pirmajā braucienā bija Kiljans Prunjē/Evanss Prunjē.

Otrajā braucienā atkal uzvarēja Vanlušena ekipāža, aiz kuras finišēja Marko Heincers/Ruedi Betšarts, kamēr trešie bija Džastins Keubens/Rodolfs Lebretons. Lielbārži lielajā karstumā pieļāva kļūdu, zaudējot pozīcijas, bet finišu sasniedza devītie. Posma summā tika izcīnīta piektā vieta, otrajai vietai zaudējot vien divus punktus. Uzvarēja čempions Vanlušens, otrajā vietā Keubena, trešajā - Prunjē ekipāža.

"Braucienu uzsākām no piektās pozīcijas, bet jau pēc trīs apļiem bijām pakāpušies uz trešo vietu," no Francijas ziņo brāļu Lielbāržu komanda. "Nākamajā aplī, pēc Baksa/Čermaka ekipāžas apstāšanās trases malā, pakāpāmies par vēl vienu pozīciju. Atlikušo braucienu turpinājām turēt tempu un finišā otrie, aiz pasaules čempioniem Vanlušena/Musē. Otro braucienu uzsākām no astotās pozīcijas un pēc dažiem apļiem pakāpāmies uz sesto vietu. Brauciena vidū pieļāvām kļūdu un zaudējām pozīcijas, kā arī +32 grādi padarīja visu vēl grūtāku, jo visu nedēļu jau bijām apslimuši. Finišā devītā vieta. Karsta nedēļas nogale, kas šodienu nepadarīja vieglāku. Arī trasē nejutāmies labi un nevarējām īsti atrast pareizās līnijas. Tomēr esam priecīgi par iegūtajiem punktiem pasaules čempionāta kopvērtējumā."

Savu pirmo pilno sezonu Daniels un Bruno Lielbārži noslēguši piektajā vietā. Turklāt līdz priekšā esošajiem Bretam Vilkinsonam/Džo Millardam pietrūka tikai 11 punktu. Aizmugurē esošie Keubens/Lebretons zaudēja latviešu jaunajiem sportistiem 11 punktus, izcīnot sesto vietu. No čempioniem Vanlušena/Musē 55 punktus atpalika Bakss/Čermaks, trešo vietu izcīnīja Koens Hermanss/Bens van den Bogārts.

Informācijas avots: sportacentrs.com


Foto: Daniels un Bruno Lielbārži (avots: WSC)
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums