.

Madonā norisināsies divu dienu Baltijas čempionāts enduro

iesūtīts: 2023.04.27 09:29
Maija otrajā nedēļas nogalē – 13. un 14. datumā Madonā, motoparkā “Smeceres sils” startēs Baltijas čempionāta un kausa pirmais posms, Latvijas čempionāta un kausa otrais posms enduro “Madona 2023”, kā arī tas būs Igaunijas čempionāta un kausa trešais posms, Lietuvas čempionāta un kausa otrais posms enduro.

Motosportistu iecienītajā “Smeceres sila” trasē šogad gaidāmas izmaiņas. Tā būs daudz “endūriskāka” un sportistiem vēl interesantāka, kā arī skatītājiem būs ko redzēt. Madonā tiksies gan Baltijā spēcīgākie, ātrākie un izveicīgākie, gan arī tādi, kas enduro posmā iespējams startēs pirmo reizi. Trases interesantais reljefs neatstāj vienaldzīgu nevienu sportistu. Pēc stāvākiem uzbraucieniem kalnā un nobraucieniem lejā, adrenalīns garantēts ikvienam.

Latvijas Motosporta federācijas enduro komisijas vadītājs, sacensību organizators Kaspars Ērkulis atklāj, ka šogad sacensību formāts būs nedaudz savādāks. “Šajā gadā sportistiem būs jaiztiek bez ierastā motokrosa brauciena otrajā dienā. Tā vietā atsevišķām klasēm katrā aplī tiek organizēti trīs testa posmi. Aicinu visus sportistus izlasīt sacensību nolikumu (skatīt zemāk saitē), lai pasākuma dienā skaidri zinātu, kura klase, cik apļus brauc, kā arī cik testi katrā aplī “jāpieveic”. Varu apstiprināt, ka šī gada sacensības būs daudz “endūriskākas”. Šis tas trasē būs nedaudz savādāks. Pozitīvais ir tas, ka viss notiks vienuviet gan testi, gan laika kontroles atradīsies motoparka “Smeceres sils” teritorijā.

Izstaigājot un veidojot trasi, pašam gribas kāpt uz motocikla un piedalīties sacensībās, bet šogad sezonu izlaidīšu, jo jāsadziedē traumas.

Aicinu visu sportistus 13. un 14. maijā braukt uz Madonu. Uz tikšanos!” tā Kaspars Ērkulis.

Liels paldies atbalstītājiem: Madonas Novada pašvaldībai, “Stokker” par dāsnajām balvām, kā arī “Torley” par šampanieti sacensību uzvarētājiem.

Sacensību nolikums: https://www.licences.lv/uploads/temp/1682493268-enduro-sacensibu-nolikums-madona-2023-v3ps.pdf  

Reģistrācija: www.licences.lv līdz piektdienas, 12. maija plkst. 14:00.

Baltijas čempionāta enduro otrais posms notiks 15.-16. jūlijā Igaunijā, Paikusē, bet noslēdzošais - trešais posms 23.-24. septembrī Lietuvā, Kupišķos.

Atgādinām, ka motosports ir paaugstinātas bīstamības sporta veids. Aicinām būt uzmanīgiem, ievērot norobežojošās lentas un tiesnešu norādījumus, kā arī īpaši pieskatīt savas jaunākās atvases un suņus. Esam par drošu motosportu!

Informāciju sagatavoja LaMSF Enduro komisija

   
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums