Skandināvijas kauss Madonā noslēdzies ar norvēģu dominanci

iesūtīts: 2023.03.05 20:48
Madonā Smeceres sila trasē notikušais trīs dienu Skandināvijas kauss distanču slēpošanā svētdien noslēdzās ar 20km iedzīšanu klasiskajā stilā, kur uzvaras atkal svinēja norvēģi. Vīriešu konkurencē uzvarēja pasaules vicečempions Haralds Amundsens no Norvēģijas, bet sievietēm pirmo vietu pārliecinoši izcīnīja šī gada pasaules U23 bronzas medaļas ieguvēja Margrēte Bergane no Norvēģijas.

Sievietēm uz starta neizgāja neviena no sestdien startējušām latvietēm, bet vīriešiem mūsu slēpotāji Indulis Bikše un Jēkabs Skolnieks ieņēma 59. un 70. vietu.

Svētdien “Smeceres sila” trasē tika aizvadīta noslēdzošā trešā sacensību diena Skandināvijas kausa trešajam posmam, noslēdzoties arī Skandināvijas kausa sezonai, kas aiz Pasaules kausa ir nākamās spēcīgākās sacensības distanču slēpošanā. Gan sievietēm, gan vīriešiem bija 20km distance, grūto 5km apli slēpojot četras reizes. Dalībnieki trasē devās pēc sestdienas 10km brīvā stila distances rezultātiem, sacenšoties iedzīšanā.

Ārvalstu sportisti ļoti uzslavēja organizāciju Madonā, veltot atzinīgus vārdus organizatoru komandas virzienā ar Gunāru Ikaunieku priekšgalā un FIS tehniskā delegāta asistentu Mārtiņu Niklasu. Trasi lieliski bija sagatavojis Artis Dāvis, bet par laiku ņemšanu atbildēja Normunds Bērziņš, bet Skandināvijas kausu vairākās valodās komentēja Ivars Bācis.

Vīriešu konkurencē līderpozīcijas saglabāja un otro dienu pēc kārtas uzvaru svinēja pasaules vicečempions Haralds Amundsens. Spraigajā cīņā par otro vietu trīs norvēģu starpā ātrāks finišā bija 20017. gada PK posmā 2. vietu skiatlonā ieguvušais Daniels Stoks, kurš aiz sevis atstāja Norvēģijas čempionāta bronzas medaļas ieguvēju klasikas distancē un PK posmos vairākas reizes astotniekā tikušo Hovardu Mosebī. Līdz ar to PK posmā 50km distancē 4. vietu ieguvušais Eiriks Augdāls palika 4. vietā. Pirmās divdesmit vietas ieņēma norvēģi, bet 21. vietā finišēja soms.

Uz starta izgāja 77 slēpotāji, kuru vidū bija arī trīs latvieši, bet finišēja divi. Indulim Bikšem izdevās pakāpties uz 59. vietu (+8:31). Savukārt pārliecinoši jaunākais sacensību dalībnieks, 16 gadus vecais rīdzinieks Jēkabs Skolnieks, kurš sestdien bija 80. vietā, nocīnījās līdz galam un ieņēma 70. vietu.

Sievietēm izvietojums trijniekā nemainījās. Vakardienas uzvarētāja un pasaules U23 čempionāta bronzas medaļas ieguvēja Margrēte Bergane palielināja pārsvaru un tuvākās konkurentes apsteidza nedaudz vairāk nekā par minūti, izcīnot uzvaru otro dienu pēc kārtas un arī otro karjerā Skandināvijas kausā. Līdzīgā cīņā par otro vietu Norvēģijas vicečempione un 1991. gada pasaules čempiona stafetē Oivinda Skonesa meita Marta Skonesa pārspēja šī gada pasaules U23 čempioni Kristīni Fosnesu. Pirmās sešas vietas aizņēma norvēģietes, bet tāpat kā sestdien septītā bija Skandināvijas kausa līdere un pirms mēneša PK posmā divdesmitniekā klasikas distancē tikuši Moa Lundgrēna.


Foto - 3.diena.


‌Informāciju sagatavoja: Ivars Bācis
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums