Ar stafetēm turpinās Eiropas junioru čempionāts biatlonā

iesūtīts: 2023.02.17 11:05
Ceturtdien, 16. februārī, “Smeceres sils” trasē aizritēja otrā diena Eiropas junioru čempionātam biatlonā. No rīta pirmās ieskaites tika aizvadītas jauktajā stafetē, pamīšus startējot četriem sportistiem. Kā ātrākie – itāļi, atstājot aiz sevis Vācijas un Ukrainas sportistu četrinieku.

Pēcpusdienā uz starta tika aizvadīti starti 1+1 stafetē, kur katram sportistam jāveic četras šaušanas. Dinamiskajās sacīkstēs, kā ātrākie un precīzākie – duets no Francijas, otrā vieta – austriešiem, bet trešā – Vācijas sportistiem. Rīt norisināsies oficiālie treniņi, bet sestdien sacensības turpināsies ar sprinta ieskaiti.

Jauktajā stafetē līdzvērtīgs sākums visām godalgoto vietu komandām, Ukrainas un Itālijas komandām cīnoties par labāko rezultātu. Tomēr pēdējā etapā, pēc Ukrainas sportistes neveiksmes, Itālijas četrinieks nosargāja labāko rezultātu, tāpat arī Vācijas sportistei izdevās apsteigt Ukrainas sportisti, kā rezultātā,  attiecīgi sadalījās sudraba un bronzas godalgas. Latvijas četrinieks: Imants Maļina, Matīss Meirāns, Estere Volfa un Elza Bleidele 27 komandu konkurencē finišēja 13. vietā.

“1+1” stafetē, kam “Smeceres sils” trasē tika dots starts pēcpusdienā, katram sportistam pamīšus veicot un atkārtojot 2 šaušanas, par 15 sekundēm ātrāki, apsteidzot Austrijas duetu, izrādījās Francijas sportisti. Bronzas godalga – Vācijas komandai. Latviju šajās sacensībās pārstāvēja Sanita Buliņa un Renārs Birkentāls, 25 valstu konkurencē sasniedzot 9. vietu. Latvijas sportisti stafetē kopā izmantoja 10 rezerves patronas un veica divus soda apļus.

Latvijas izlases sportists Renārs Birkentāls: “Ar nepierasti ātru startu un pirmo apli, ko nebiju gaidījis, un manu neveiksmīgo šaušanu, kur ieguvu divus soda apļus, uz top vietām cerības mazliet pagaisa. Par spīti tam, turpmākā distances daļā, es teiktu, ka mums veicās ļoti labi un spējām noturēt atstarpi starp līderiem un mums - nemainīgu. Gan trasē, gan šautuvē jutos ļoti pašpārliecināti un ceru šis sajūtas arī paturēt uz sestdienu. Manuprāt, šodien paradījām stabilu sniegumu un nevarētu teikt, ka devītā vieta ir slikts sniegums Latvijas komandai. Priekšā vēl divas sacensību dienas, kur varam parādīt savu labāko sniegumu. Gatavojamies un cīnāmies līdz galam!”

“Stafetes vienmēr ir aizraujošas, jo šodien, kā redzējām, par godalgotajām vietām bija virkne pretendentu, un vietu sadalījums noskaidrojās vien sacensību izskaņā. Arī par Latvijas sportistu sniegumu runājot, uzteicams ir ātrums trasē, tāpat, kā redzējām šodien, arī precizitāte šautuvē sāk nostabilizēties. Rīt sacensību programmā ir brīvdiena, bet nedēļas nogalē sagaidāmas aizraujošas sacensības sprintā un iedzīšanā, kas, kā ierasts, ir iecienītākās arī no skatītāju perspektīvas,” stāsta čempionāta Sporta direktors un sacensību organizators Gundars Upenieks.

Sestdien, plkst. 11.00 juniori puiši mērosies spēkiem sprinta disciplīnā, veicot 10km distanci, bet juniorēm starti paredzēti plkst. 14.30, mērojot 7,5 km attālumu. Eiropas čempionāts noslēgsies svētdien, ar iedzīšanas sacensībām. Plkst. 12.00 uz starta, veicot 12,5km distanci stāsies puiši, bet vēlāk pēcpusdienā, plkst. 15.00 uz starta līnijas stāsies juniores, veicot 10km distanci.

Sacensībās piedalās komandas no sekojošajām valstīm, kopskaitā 31: Austrālijas, Austrijas, Beļģijas, Bosnijas un Hercegovinas, Bulgārijas, Kanādas, Horvātijas, Čehijas, Dānijas, Igaunijas, Somijas, Francijas, Apvienotās Karalistes, Vācijas, Grieķijas, Ungārijas, Itālijas, Kazahstānas, Latvijas, Lietuvas, Moldovas, Mongolijas, Polijas, Rumānijas, Slovēnijas, Serbijas, Šveices, Slovākijas, Taizemes, Ukrainas un ASV.

Eiropas junioru čempionāta biatlonā organizators ir Starptautiskā Biatlona savienība un Latvijas Biatlona federācija, līdzfinansē Izglītības un zinātnes ministrija un Madonas novada pašvaldība. Partneri: “Sportland”, “Mežu sili”, “RITC”. Čempionāta nedēļā paredzētas arī satiksmes organizācijas izmaiņas. 


Papilduinformācija: https://biathlonmadona.com.

Foto galerija - 2.diena - ŠEIT.

Stāvvietu karte - ŠEIT.


Papildu informācija: Gita Sauka

Eiropas junioru čempionāta biatlonā

Sabiedrisko attiecību pārstāve

Mob. +371 28326828, e-pasts: media@biatlons.lv

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums