Ar individuālo distanci Madonā atklāts Eiropas junioru čempionāts biatlonā

iesūtīts: 2023.02.16 09:10
Šodien “Smeceres sils” trasē, sacensībās ar individuālo startu, tika atklāts Eiropas junioru čempionāts biatlonā. Kopumā uz starta līnijas kāpa vairāk nekā 240 sportisti no 31 valsts. Uz pjedestāla augstākā pakāpiena meitenēm kāpa Austrijas sportiste un divas Francijas sportistes, bet puišu konkurencē medaļas dalīja Vācijas, Bulgārijas un Itālijas sportisti. Augstākais sasniegums individuālajā distancē no Latvijas sportistiem – 17. vieta Renāram Birkentālam.

Pirmie uz starta 15km individuālajā distancē izgāja junioru puiši, kur ātrākais un precīzākais, neizdarot nevienu kļūdu šautuvē, finišēja vācietis Hans Koellners, sudraba godalga, iepaliekot pusminūti uz izdarot vienu kļūdu šautuvē, bulgāram Blagojam Todevam, bronza, nekļūdoties šautuvē, bet aiz līdera iepaliekot vairāk nekā 50 sekundes, itālim Fabio Pilleram Kotreram. Labākais starp Latvijas izlases sportistiem Renārs Birkentāls, izdarot četras kļūdas šautuvē, finišēja 17. vietā. Četrdesmitniekā arī Imants Maļina. Junioru konkurencē, izdarot vienu kļūdu šautuvē, zelta godalga Austrijas sportistei Lea Rotshopfai, otrā un trešā vieta Francijas sportistēm Leonijai Džannierai, iepaliekot 17 sekundes no līderes, kā arī Kamillai Koupai, attiecīgi, iepaliekot teju pusminūti.

“Šodien aizvadīta pirmā sacensību diena. Vērtējot no organizatoriskās puses tā bija veiksmīga, jo jau vairāku nedēļu garumā, īpaši pēdējās dienās, norisinās ļoti aktīva gatavošanās. Zināmu izaicinājumu ne tikai Madonā, bet, kā redzam, arī citviet Eiropā rada netipiski siltā ziema, un sniega kvalitāte varētu būt labāka. Arī šodien no sportistiem atsauksmes bija labas, bet trase dēļ salīdzinoši slapjā sniega, prasīja papildu piepūli. Prieks trases malās redzēt līdzjutējus, tāpēc aicinām atbalstīt Latvijas sportistus un baudīt biatlona svētkus arī rīt, apmeklējot divas ieskaites stafetē, kā arī nedēļas nogalē, kad, attiecīgi, norisināsies ieskaites sprintā un iedzīšanā,” sacensības aicina apmeklēt čempionāta Sporta direktors un sacensību organizators Gundars Upenieks.

Ceturtdien paredzētas sacensības divās disciplīnās: plkst. 11.30 jauktajā stafetē, kurā pārmaiņus savus etapus veic komandas divi puiši un divas meitenes, kā arī, plkst. 15.00 stafetē ar nosaukumu 1+1, kur komandu pārstāv tikai viens sportists un viena sportiste. Piektdien abām grupām paredzēti oficiāli treniņi. Sestdien, plkst. 11.00 juniori puiši mērosies spēkiem sprinta disciplīnā, veicot 10km distanci, bet juniorēm starti paredzēti plkst. 14.30, mērojot 7,5 km attālumu. Eiropas čempionāts noslēgsies svētdien, ar iedzīšanas sacensībām. Plkst. 12.00 uz starta, veicot 12,5km distanci stāsies puiši, bet vēlāk pēcpusdienā, plkst. 15.00 uz starta līnijas stāsies juniores, veicot 10km distanci.

Junioru sacensību kalendārā Madonā notiekošais EČ ir sezonas ceturtās sacensības, kas vienlaikus dod punktus arī Nāciju junioru kausa izcīņā. Sacensībās piedalās komandas no sekojošajām valstīm: Austrālijas, Austrijas, Beļģijas, Bosnijas un Hercegovinas, Bulgārijas, Kanādas, Horvātijas, Čehijas, Dānijas, Igaunijas, Somijas, Francijas, Apvienotās Karalistes, Vācijas, Grieķijas, Ungārijas, Itālijas, Kazahstānas, Latvijas, Lietuvas, Moldovas, Mongolijas, Polijas, Rumānijas, Slovēnijas, Serbijas, Šveices, Slovākijas, Taizemes, Ukrainas un ASV.

Eiropas junioru čempionāta biatlonā organizators ir Starptautiskā Biatlona savienība un Latvijas Biatlona federācija, līdzfinansē Izglītības un zinātnes ministrija un Madonas novada pašvaldība. Partneri: “Sportland”, “Mežu sili”, “RITC”. Čempionāta nedēļā paredzētas arī satiksmes organizācijas izmaiņas. 

Papilduinformācija: https://biathlonmadona.com.

Foto galerija - 1.diena:
  • individuālais starts jauniešiem - ŠEIT
  • individuālais starts jaunietēm - ŠEIT


Papildu informācija: Gita Sauka

Eiropas junioru čempionāta biatlonā

Sabiedrisko attiecību pārstāve

Mob. +371 28326828, e-pasts: media@biatlons.lv

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums