Madonas novada atklātais čempionāts zemledus makšķerēšanā 2023

iesūtīts: 2023.02.06 10:20
2023. gada 26. februārī.

Nolikums

Sacensību mērķis:
Popularizēt makšķerēšanas sportu kā veselīgu un aktīvu sporta veidu. Noteikt 2023. gada labākos Madonas novada atklātā čempionāta komandām un individuāli sportistus zemledus makšķerēšanā.

Vieta un laiks:
Madonas novada pašvaldības atklātais čempionāts notiek:
2023.gada. 26.februārī no 9.00 līdz 13.00 Sāvienas ezerā. Atkarībā no ledus kvalitātes organizatori patur iespēju mainīt sacensību vietu, par to izziņojot iepriekš dalībniekiem, kuri pieteikušies sacensībām. Dalībai sacensībās jāpiesakās līdz 2023.gada 20.februārim, pa telefonu: 29322503 – Ilze.

Sacensību dalībnieki:
Sacensībās piedalās komandas un dalībnieki no Madonas novada, kā arī no citiem Latvijas novadiem. Sacensībās komandu skaits netiek ierobežots. Sacensībās piedalās komandas, kuru sastāvā startē 3 sportisti(2 vīrieši + sieviete vai jaunietis), kā arī individuāli - neierobežotā skaitā. Visi, kuri pieteikti kādas komandas sastāvā, sacensību gaitā drīkst pārstāvēt tikai komandu, kurā viņi ir pieteikti.

Sacensību noteikumi:
Madonas novada atklātajam čempionātam pulcēšanās un dalībnieku reģistrācija pie Sāvienas bibliotēkas no plkst.8.00 līdz plkst. 8.40. Sacensību atklāšana - plkst. 8:40.

Čempionāta galvenais tiesnesis: Ilze Barūkle.
Sacensības notiek pēc LMSF zemledus makšķerēšanas sacensību noteikumiem.

Makšķerēšana sacensību rajonā, ieskaitot rezerves joslu, dienu pirms sacensībām nav atļauta, par to atbildīgs ir organizators. Sportistam jābūt diviem karodziņiem, ar ko atzīmēt savus āliņģus, makšķerējot vienam no tiem, jāatrodas uz ledus ne tālāk kā 50cm no āliņģa. Zivis nedrīkst nomest sniegā vai uz ledus, tās jāglabā maisiņā vai kastē. Dalībnieki drīkst makšķerēt, urbt caurumus vai aizņemt vietu ne tuvāk kā 5 m viens no otra.Nedrīkst izmantot – ehalotus, urbjus ar akumulatoriem.

Sacensībās drīkst makšķerēt vienlaicīgi ar vienu makšķerīti un vienu mormišku. Sacensību beigās sportisti ievieto zivis plastikāta maisiņā (kurus nodrošina sacensību rīkotāji) un nodod tiesnesim. Lomu svēršana notiek līdz plkst 13:30. Apbalvošana 14:00.

Sacensību dalībnieks, atrodoties uz ledus, tikai pats ir atbildīgs par risku un drošības noteikumu ievērošanu!

Sacensības notiek pilnā saskaņā ar Makšķerēšanas noteikumiem LR ūdenstilpēs, kā arī ievērojot citus attiecīgajā vietā spēkā esošos likumus, noteikumus un normas. Katram dalībniekam jābūt klāt derīgai makšķerēšanas kartei.

 

Dalības maksa:
Dalība sacensībās ir bez maksas

Uzvarētāju noteikšana:
Par uzvarētāju individuālā vērtējumā kļūst sportists ar vislielāko loma svaru. Vienāda loma gadījumā augstāku vietu iegūst sportists, kuram lielākā noķertā zivs. Komandu vērtējumā augstāko vietu iegūst komanda ar vislielāko loma svaru. Vienāda loma gadījumā augstāku vietu iegūst komanda, kurai ir lielākā noķertā zivs.

Uzvarētāju apbalvošana:
Labākās trīs komandas tiek apbalvotas ar kausiem, komandas dalībnieki ar medaļām.

Pirmo trīs vietu ieguvēji individuālā vērtējumā(vīrieši, sievietes, jaunieši) tiek apbalvoti ar medaļām, uzvarētāji saņem piemiņas kausus.

Apbalvosim makšķerniekus par lielāko zivi vīriešu, sieviešu un jauniešu grupās.

 Balvu saņems arī lielākās izvilktās zivs veiksminieks no Madonas novada sportistiem.

Sacensību galvenais tiesnesis – Ilze Barūkle – tel. 29322503

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums